Provincie Antwerpen


Ontdek onze regio en geniet van zeven wandel- en/of fietstochten!

Persconferentie vrijdag 10 april 2009 om 9.00u, boomkwekerij Hoebenschot, Lichtaart

Vrijdag 10 april stelt Leader Regio Midden-Kempen beweegt! een nieuw initiatief voor: 'Zeven verschillende wandel- en/of fietstochten in de zeven gemeenten van Leader Midden-Kempen beweegt!'. Doel is dat de bewoners van de verschillende gemeenten (Balen, Meerhout, Geel, Kasterlee, Retie, Lille en Vorselaar) bij elkaar op bezoek gaan en op die manier kennismaken met elkaar en het gebied. Aan dit initiatief is een wedstrijd gekoppeld. Wie deelneemt aan minstens 3 van de 7 tochten, krijgt een stempel op zijn of haar stempelkaart (terug te vinden in de folder die bij de tochten hoort) en maakt kans op een mooie prijs waaronder enkele waardevolle fietsen.

Daarnaast lanceert Leader Regio Midden-Kempen beweegt! ook de projectoproep 2009 voor nieuwe initiatieven.

Plaats van dit alles is boomkwekerij bvba Hoebenschot te Lichtaart dat in 2008 zelf het Leaderproject 'Ooit van bomen gehoord?' heeft ingediend.

'Ooit van bomen gehoord?' is een educatief project waarbij kinderen van de derde graad van de lagere school worden geïnitieerd in het kweken van een eigen boom en het onderhoud ervan. De bezielers van dit project vertellen hoe hun project in elkaar zit en waarom het een Leaderproject is. Op deze manier willen we potentiële promotoren inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Wat is Leader?

Leader is een Europees programma dat als doel heeft het versterken en verder ontwikkelen van het platteland. Het programma wordt (voor ons gebied) gefinancierd door Europa, Vlaanderen en de provincie Antwerpen. Leader ondersteunt ideeën en initiatieven die uit het gebied voortkomen. Deze ideeën kunnen zowel van particulieren, organisaties als lokale overheden uit het Leadergebied komen.

Regio Midden-Kempen beweegt!

Leader Regio Midden-Kempen beweegt! bestaat uit zeven gemeenten: Balen, Meerhout, Geel, Kasterlee, Retie, Lille en Vorselaar. We hebben een ontwikkelingsplan voor het gebied uitgeschreven en middelen gekregen om het plan uit te voeren in de periode 2008-2013. Het ontwikkelingsplan komt tot leven door de uitvoering van projecten. De middelen die voorzien zijn voor de Midden-Kempen bedragen 2.696.750 euro.

Programma

8.30u.

Ontvangst met koffie en zoets uit de streek

9.00u.

Welkomstwoord door Kris Breugelmans, voorzitter van 'Regio Midden-Kempen beweegt!'

9.10u.

Voorstelling 'Zeven verschillende wandel- en/of fietstochten in de zeven gemeenten van Regio Midden-Kempen beweegt!' door Kristien Vanlommel, coördinator en Paul Laeremans, schepen van Cultuur te Vorselaar

9.30u.

9.45u.

Lancering projectoproep 2009 door Kristien Vanlommel, coördinator,

geïllustreerd met het educatieve project 'Ooit van bomen gehoord?' door Geert Laenen en Marjan Denie, bedrijfsleiders van bvba Hoebenschot

Veldbezoek aan het educatieve project 'Ooit van bomen gehoord?'. Hier zullen de kinderen die deelnemen aan het project aan het werk zijn.

Praktische info

wanneer:

Vrijdag 10 april 2009 om 9.00u.

waar:

BVBA Hoebenschot, Hoebenschot 26, 2460 Lichtaart

Perscontact:

Kristien Vanlommel, Coördinator 'Regio Midden-Kempen beweegt!'

VZW Rurant
info@middenkempen.be
tel. 0495 90 34 44