Ingezonden persbericht


---- EMBARGO tot 10 april 18.00 uur----

PERSBERICHT
9 april 2009

LOTING COPA AMSTERDAM VOORSPELT SPEKTAKEL

Onder toeziend oog van Frank de Boer vond woensdag 8 april de loting voor het internationale voetbaltoernooi Copa Amsterdam plaats. De loting wordt vrijdag 10 april vanaf 17:45 uitgezonden op RTV Noord-Holland.

Ajax - Chelsea en AZ - Real Madrid zijn de twee top wedstrijden van het Copa Amsterdam jeugdtoernooi. Frank de Boer, assistent bondscoach en trainer Ajax A1, verrichte samen met de technisch directeur van FCNH Karel Bonsink de loting van het Copa Amsterdam 2009 toernooi. De jeugdteams van Ajax en AZ werden beide geplaatst als groepshoofd en de nummers 1 en 2 van de landelijke eredivisie kregen per poule drie teams bijgeloot. Ajax speelt tegen het Londense Chelsea, FCNH en het Mexicaanse Chivas Guadalajara. AZ krijgt zoals vermeld Real Madrid, Rosenborg BK en Watford.

Gezien het deelnemersveld is het toernooi dit jaar sterker bezet dan ooit en krijgt de Copa een winnaar van naam. Het toernooi wordt gespeeld met Pinksteren (30 mei, 31 mei & 1 juni). Plaats van handeling is het hoofdveld van FC Blauw-Wit Amsterdam (Sportpark Sloten). De openingswedstrijd van het toernooi is Ajax - Chelsea een duel dat ook in de championsleague niet zou misstaan.

Football Club Noord-Holland
FCNH is het gelegenheidsteam van RTV Noord-Holland dat voor het derde achtereenvolgende jaar gaat deelnemen aan de Copa Amsterdam. Het is een voetbalteam bestaande uit geselecteerde amateurspelers. Ook dit jaar maakten jongeren tussen de 16 en 20 jaar uit Noord-Holland kans om geselecteerd te worden voor dit elftal. Uit een record van 880 inzendingen is imiddels een elftal geselecteerd. Meest opvallende speler uit 2008 was Mustapha EL Kabir. Hij speelt inmiddels bij NEC in de Eredivisie.

Uitzendingen 'Copa Amsterdam 2009' in FCNH:
vrijdag 10 april elk uur vanaf 17.45 uur
vanaf vrijdag 8 mei elk uur vanaf 18:45

---

Noot aan de redactie (