FloraHolland


Juiste timing voor FloraHolland Spring Fair

FLORAHOLLAND (9 april 2009) - Gisteren en vandaag kregen kwekers tijdens de FloraHolland Spring Fair de kans om hun voorjaarsaanbod te tonen aan de handel. Beide beursdagen zijn goed bezocht. Het leek de juiste timing te zijn voor de voorjaarsbeurs. Kopers waren verrast door het aanbod en deelnemende kwekers tevreden met de opkomst.

Ruim 120 aanvoerders presenteerden een breed assortiment van kamer- en tuinplanten in eigen stands. Ook de planten op de productpleinen en in de `Kijk & Vergelijk'-presentaties trokken veel publiek. De Persoonlijke Verkoop pakte wederom groots uit op een eigen plein. De FloraHolland Spring Fair vond voor het eerst plaats in het Logistiek Middelen Centrum in Aalsmeer. Er werd volop gehandeld, met name in seizoensproducten zoals perkgoed en boomkwekerijproducten. Maar ook de vraag naar bloeiende kamerplanten bleef niet achter. Nieuw dit jaar waren de inloopseminars op het cateringplein. Op de tweede beursdag kregen bezoekers en aanvoerders op vier verschillende momenten de gelegenheid om deel te nemen. Geïnteresseerden werden geïnformeerd over de vier belangrijkste afzetregio's voor kuip- en perkplanten. Tijdens een korte presentatie kwamen de landen Duitsland, Groot-Brittannië, Zweden en Frankrijk aan bod.

Veilen voor het goede doel
Op het productplein konden bezoekers terecht voor specifieke voorjaarsproducten. De planten van dit plein worden vrijdag 10 april voor het goede doel geveild. Dit keer gaat de opbrengst naar het Ronald McDonald Kinderfonds. Zij bieden een helpende hand aan gezinnen met een ziek of gehandicapt kind.

De eerstvolgende handelsbeurs is de FloraHolland Summer Sale op 27 en 28 mei. Deze beurs staat volledig in het teken van de producten van het komende zomerseizoen en vindt eveneens plaats in Aalsmeer. Alle FloraHolland aanvoerders kunnen zich inschrijven voor deze beurs. Voor meer informatie over de FloraHolland Summer Sale kunt u contact opnemen met Chantal Adriaans, beurscoördinator, T 0174 63 42 97.