Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Ulft - Man aangehouden voor drugsbezit                    |

Op vrijdagochtend 10 april werd rond 05.50 uur een 47-jarige man uit Doetinchem aangehouden. De man werd betrapt op het weggooien van een zakje harddrugs.


De man liep op de Kerkstraat toen hij de agenten opmerkte. Hij gooide snel een wit zakje van zich af. De agenten vonden dit zakje en constateerden dat er drugs in zat. Daarop hebben ze de man aangehouden. Op het bureau is hij verder verhoord en heeft de politie proces-verbaal opgemaakt. De aangetroffen drugs is vernietigd.

|     |Doetinchem - Rijden tijdens een rijontzegging             |

De politie heeft op donderdagochtend 9 april rond 11.20 uur een 20-jarige man uit de gemeente Oude IJsselstreek aangehouden. De man reed in zijn auto terwijl hij een rijontzegging had.


De man werd door agenten gecontroleerd op de Hofstraat in Doetinchem. Toen bekend werd dat hij zijn rijbewijs niet kon tonen is hij aangehouden. Op het bureau bleek dat de man een rijontzegging had. De auto waarin hij reed is in beslag genomen wegens recidive. De politie heeft proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

|     |Winterswijk - Aanrijding tussen een bromfiets en een auto |

Op de Corleseweg in Winterswijk ontstond donderdagochtend 9 april rond 10.35 uur een aanrijding tussen een auto en een bromfiets. De twee 16-jarige jongens uit Dinxperlo die op de bromfiets zaten zijn beide gewond geraakt.


Een 73-jarige automobilist uit Winterswijk reed over de Corleseweg, komende uit Winterswijk. Toen de man een inrit wilde inslaan zag hij vermoedelijk de bromfiets over het hoofd, die uit tegenovergestelde richting over het fietspad naderde en vrije doorgang had. Hierbij schampten de auto en de bromfiets elkaar waardoor de jongens met de bromfiets vielen en in de struiken belandden. Beide jongens zijn met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht, de een met een gekneusde voet en de ander met schaafwonden. De autobestuurder bleef ongedeerd.

|     |Vierakker / Zeddam - Gereedschap uit schuren gestolen     |

Tussen woensdagmiddag en donderdagochtend 9 april is er ingebroken in twee schuren in Vierakker en Zeddam.


In Vierakker gebeurde dit tussen 20.15 en de ochtenduren bij een boerderij aan de Boshuisweg. De dader(s) hebben gereedschappen weggenomen. In Zeddam gebeurde dit in een schuurtje bij de Volkstuinen aan de Lengelseweg. Hier heeft men tuingereedschap weggenomen.


De daders hebben in Vierakker vermoedelijk een auto geparkeerd aan de Boshuisweg en zijn toen door het weiland naar de schuur gelopen. Door het hangslot te forceren konden ze de schuur binnen komen en het gereedschap wegnemen. Met een kruiwagen zijn ze via het weiland weer weggegaan. De kruiwagen werd door de politie in het weiland aangetroffen.


De inbraak in Zeddam gebeurde tussen 15.00 en 08.30 uur. Men is de schuur binnengekomen door het slot te forceren. Men heeft onder andere batsen, een kruiwagen en een spade weggenomen. De politie onderzoekt de inbraken en is op zoek naar tips en getuigen via 0900-8844.

|     |Winterswijk - Aangehouden voor diefstal hout              |

In Winterswijk is op donderdagmiddag 9 april rond 16.00 uur een 44-jarige man uit Winterswijk aangehouden op verdenking van diefstal van hout. Op het politiebureau heeft de man dit bekend.


Het kachelhout werd in de middaguren weggenomen bij een woning aan de Geldereschweg. De man werd aangehouden en verhoord op het bureau waar hij de diefstal bekend heeft. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

|     |Haaksbergen - Verkeerscontrole                            |

De politie heeft op donderdag 9 april tussen 13.00 en 18.30 uur een grootschalige verkeerscontrole gehouden op het terrein van het Danspaleis in Haaksbergen. Het gaat om de Eibergsestraat, de Needseweg en de Haaksbergseweg. In totaal zijn er 570 voertuigen gecontroleerd.


Er zijn tien bestuurders naar het bureau gebracht voor een ademanalyse waarvan niemand in overtreding bleek te zijn.
De Douane heeft een bestuurder een naheffing opgelegd in verband met het gebruik van rode diesel.
De politie heeft voor ongeveer 300 euro aan openstaande boetes geïnd.
Er zijn ongeveer 100 kleine boetes uitgeschreven voor onder andere mankementen met betrekking tot de aanhangwagens, verlopen APK, onverzekerde auto's en bromfietsen, snelheid en het niet dragen van de gordel.
De belastingdienst heeft voor ruim 460.000 euro aan beslagleggingen opgelegd. Zij hebben 62 voertuigen gecontroleerd.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(

---- --