VerkeersInformatieDienst

Paasdrukte op Goede Vrijdag

10 april 2009, 14:52
Rond het middaguur werd al duidelijk dat het mooie weer er voor zorgde dat velen al vroeg richting hun weekendbestemming zouden gaan. Ook vanuit Duitsland kwamen al veel bezoekers ons land binnen. Veel van onze Oosterburen gingen op weg naar Zeeland, maar ook naar Texel, waar omstreeks 14.30 uur 5 km wachtenden stond voor de boot naar Texel. Druk verkeer ook op de wegen naar Zeeland. Vooral op de N57 Rotterdam â Middelburg was het druk, op het gedeelte vanaf Brielle tot aan Port Zélande.

Een aantal aanrijdingen zorgde voor lange files, zoals op de A4 Amsterdam â Delft. Bij Zoeterwoude-Rijndijk zorgde een aanrijding voor 12 km file. De linker rijstrook moest worden afgesloten voor de ongevalafhandeling. Verkeer werd geadviseerd om vanaf het knooppunt Burgerveen via de A44 te rijden. Om 14.45 uur werd de rijbaan vrijgegeven en kon het verkeer weer gewoon doorgang vinden. Ook verkeer richting de Keukenhof ontkwam niet aan vertraging. De wegen daar naartoe waren erg druk. Pas tegen 15.00 uur kreeg het verkeer meer ruimte.

Een aanrijding bij Westervoort op de A12, Duitsland â Utrecht zorgde voor een lange file van 11 km. Ook daar moest de linker rijstrook worden afgesloten.
Er was ook veel verkeer onderweg richting het zuiden. Richting Antwerpen, was er vertraging op de E-19. Vanaf het knooppunt Klaverpolder werd het verkeer geadviseerd via Bergen op Zoom te rijden.
Bij Eindhoven was het druk op de A2, tussen Best en het knooppunt Leenderheide stond een file met een lengte van 13 km.

Om 15.00 uur stonden er in heel Nederland 32 files met een gezamelijke lengte van 154 km. Ondanks de vakantie-uittocht toch een normale vrijdagavondspits.