Voedsel en Waren Autoriteit

Terughaalactie partij gorgonzola Solo Italia

10 april 2009 - terughaalactie

Solo Italia heeft een partij voorverpakte Solo Italia gorgonzola met een gewicht van 150 gram en houdbaarheidsdata van 24/04/09 tot en met 02/05/09 uit de handel genomen. Uit interne kwaliteitscontroles blijkt dat producten uit de betrokken partij mogelijk een verhoogde concentratie listeria kunnen bevatten.

Om gezondheidsrisico's te voorkomen adviseert Sola Italia consumenten gorgonzola uit de betrokken partij niet te nuttigen en het product weg te gooien. Tot op heden zijn er nog geen klachten binnengekomen van consumenten.

De houdbaarheidsdatum staat op de achterzijde van de verpakking. Solo Italia gorgonzola met andere houdbaarheidsdata voldoet wel aan de kwaliteitscriteria.

Gorgonzola uit de betrokken partij kan onder andere verkocht zijn bij Boni, Agrimarkt, Boerenschuur, Coop, CoopCompact, Supercoop, Deen, Dekamarkt, Dirk van den Broek, Bas van der Heijden, Digros, Golff, Em-té, Hoogvliet, Jan Linders, Jumbo, MCD, PLUS, Poiesz, Sanders, Spar en Vomar Voordeelmarkt.

Consumenten ontvangen het aankoopbedrag retour door de streepjescode in een ongefrankeerde enveloppe te sturen naar: Solo Italia, Antwoordnummer 10989, 2501 WB DEN HAAG, onder vermelding van naam, adresgegevens en bank- of gironummer.

Voor nadere inlichtingen kunnen consumenten gratis bellen naar het informatienummer: (0800) 022 39 30. Dit nummer is op werkdagen bereikbaar van 8.00-20.00 uur en op zaterdag en de paasdagen van 8.00-18.00 uur.