Politie Hollands Midden Politie Hollands Midden

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305


Datum: 10 april 2009

---


PERSVOORLICHTING TOT 16.00 UUR AANWEZIG!!

Lisse Hennepkwekerij ontmanteld
De politie heeft donderdagmiddag 9 april een hennepkwekerij aan de Kanaalstraat ontmanteld. De politie stuitte op de kwekerij die in een schuur achter de woning was opgezet. Naast ruim 1300 hennepplanten en ruim 1400 stekken werden er in een vuilniszak nog ruim 2000 te planten stekjes aangetroffen. Enkele medewerkers van de gemeente Lisse hebben assistentie verleend bij de ontmanteling van de hennepkwekerij. De verleende assistentie door de gemeente is afgesproken in een convenant rond de ontmanteling van hennepkwekerijen. Alle apparatuur en de planten zijn inbeslaggenomen en vernietigd. Het energiebedrijf heeft vastgesteld dat de stroom voor de kwekerij illegaal werd afgetapt en zal aangifte doen van diefstal. De politie doet verder onderzoek.

Sassenheim Fietsster ten val
Een 53 jarige fietsster uit Sassenheim is vrijdag 10 april even na 12.00 uur ten val gekomen op de Hoofdstraat. De vrouw reed over het fietspad toen een 6 jarig meisje uit haar woonplaats plotseling overstak. Hierdoor ontstond er tussen beiden een aanrijding waarbij de vrouw viel. Het meisje liep een schaafwond op. De vrouw werd met vemoedelijk een gebroken arm overgebracht naar het Diaconessenhuis in Leiden.

Leiden Aanhoudingen voor diefstal gsm's c.q. heling
De politie heeft vrijdagmorgen 10 april een 27 jarige man uit Amsterdam aangehouden op verdenking van diefstal van gsm's c.q. heling. Agenten waren in burger op het Stationsplein en zagen hoe de Amsterdammer zich vreemd gedroeg. De man sprak mensen aan, maar werd steeds weggestuurd. De agenten hebben dit gevolgd en zagen dat de man met een vrouw in gesprek raakte. Vervolgens werd er iets overhandigd. Agenten hebben de vrouw aangesproken en zij vertelde dat ze net een gsm voor 25 euro had gekocht van de man. De Amsterdammer had ook gsm's aan andere mensen te koop aangeboden. De man werd aangehouden en de vrouw, een 20 jarige Leidse, ging eveneens mee naar het bureau. Naast het net verkochte mobieltje werden nog twee gsm's van de man inbeslaggenomen. Uit onderzoek bleek dat de drie telefoons van twee telefoonwinkels uit Leiden afkomstig waren. Het blijken dummy's te zijn en niet van echt te onderscheiden. De vrouw werd op het bureau aangehouden voor heling van de telefoon. De man en de vrouw hebben een dagvaarding gekregen.

--- einde berichten ---
---

---- --


Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326