Gemeente Brummen


Volle agenda voor besluitvormende raad april

(Oorspronkelijke publicatie datum: 10-04-2009)

Donderdagavond 23 april 2009 vindt weer een besluitvormende vergadering van de Brummense gemeenteraad plaats. Op de agenda staan ditmaal vijf inhoudelijke onderwerp die in ieder geval besproken en bediscussieert gaan worden. Eveneens vijf voorstellen staan als hamerstuk op de agenda. De raadsvergadering is zoals gebruikelijk openbaar en begint om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis in Brummen. U bent van harte welkom om de vergadering bij te wonen.

Bespreekstukken
De evaluatie van het welzijnsbeleid en het voornemen een raamovereenkomst voor vier jaar met Stichting Wel-zijn Brummen af te sluiten is een van de vijf bespreekstukken. De andere vier zijn de aanpassing van de ver-goeding van stembureauleden, de functiewijziging van perceel Zutphensestraat 53 (Terre Neuve), de ontwikkeling van landgoed Klein Engelenburg en een motie van de IPV-fractie over de omvang van raadsvoorstellen.

Hamerstukken
Ook staan er enkele hamerstukken op de agenda. Een hamerstuk is een onderwerp waarover de vier fracties in de gemeenteraad een besluit nemen zonder dat ze daarover een debat zullen gaan voeren. De vijf voorstellen die als hamerstuk op de agenda prijken zijn het voorbereidingsbesluit voor het oprichten van twee woningen op het perceel Zwarteweg 28 in Hall, de Verordening Toeristenbelasting 2009, het handboek voor (digitale) bestemmingsplannen, het beleidsplan openbare verlichting 2009-2014 en de grondexploitatie voor het woning-bouwproject Elzenbos.

Stukken raadplegen
Voor belangstellenden liggen vanaf vrijdag 17 april 2009 exemplaren van de agenda met de bijbehorende stukken gereed bij de centrale informatiebalie in het gemeentehuis. Ook kunt u de vergaderstukken vanaf die dag raadplegen en downloaden via de website www.brummen.nl. Als gevolg van het op 28 september 2006 vastgestelde reglement van orde voor vergaderingen van de gemeenteraad is het niet meer mogelijk bij de besluitvor-mende raadsvergadering in te spreken. De inspraakmogelijkheden bij de fora zijn echter verruimd.