Gemeente Zandvoort


Gemeente verzekert alle vrijwilligers in Zandvoort

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten om bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten een verzekering af te sluiten voor alle vrijwilligers in Zandvoort.

Steunen
De gemeente wil het vrijwilligerswerk ondersteunen. Een van de concrete acties om die ondersteuning van het vrijwilligerswerk handen en voeten te geven is het afsluiten van een verzekering voor iedereen die vrijwilligerswerk doet.

Maximale dekking
Het Rijk heeft alle gemeenten een financiële tegemoetkoming verstrekt waarmee een verzekering kan worden afgesloten. De Gemeente Zandvoort heeft dat ook geregeld; gekozen is voor een verzekering met een optimale dekking en een minimale administratieve rompslomp.

Verzekerd
Verzekerd zijn mensen die in enig organisatorisch verband onverplicht en onbetaald werkzaamheden verricht ten behoeve van anderen en/of de samenleving waarbij een maatschappelijk belang wordt gediend de organisaties die met vrijwilligers werken. Er gelden uitzonderingen. Wie niet? Niet de vrijwilligers bij de vrijwillige brandweer, niet de vrijwilligers bij de vrijwillige politie en niet de mantelzorgers

Polis
Onder de verzekeringspolis vallen de volgende onderdelen:
1. Ongevallen- en persoonlijke eigendommenverzekering voor Vrijwilligers
2. Aansprakelijkheidsverzekering voor Vrijwilligers
3. Aansprakelijkheidsverzekering voor Rechtspersonen
4. Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering voor Vrijwilligers
5. Verkeersaansprakelijkheid voor Rechtspersonen
6. Rechtsbijstandverzekering voor Vrijwilligers

De exacte polisvoorwaarden zijn beschikbaar bij de Gemeente Zandvoort; naar de verenigingen zal op korte termijn een informatieve mailing uitgaan.

Blij
Het college is blij dat ze voor alle vrijwilligers in Zandvoort deze faciliteit kan aanbieden. Ton van Heemst, woordvoerder: 'Bij herhaling laat de gemeente weten hoe belangrijk de Zandvoortse vrijwilligers zijn voor de samenleving. Ze verdienen het om goed verzekerd te kunnen werken. De gemeente biedt hen nu deze mogelijkheid. Snel, zonder enige rompslomp en met een aanzienlijke vermindering van de risico's die kunnen optreden bij het doen van hun vrijwilligerswerk.'