Ingezonden persbericht


Eerste vrije training GP Losail Qatar DeGraaf Grand Prix Team

De start van seizoen 2009 is begonnen. Het was niet de beste start van het seizoen voor het DeGraaf Grand Prix Team. Danny Webb worstelt met de afstelling van de voorvork en de Zwitser Randy Krummenacher kwam bijna niet aan rijden toe door mechanische problemen. Danny Webb kwam deze eerste vrije training niet verder dan de 19e positie terwijl Randy Krummenacher de sessie als laatste eindigde.

Voor de tweede keer in de geschiedenis wordt er in het donker gereden op het Losail International circuit van Qatar. Met de nieuwe regels van dit seizoen is er besloten door de organisatie dat er op de vrijdag slechts één sessie wordt verreden van 40 minuten. Deze vrije training van 40 minuten was net niet genoeg om een juiste afstelling van de nieuwe voorvork te krijgen voor de Britse tiener Danny Webb. Zaterdag zal er een vrije training en een kwalificatie sessie verreden worden en is er meer tijd voor de afstelling.

Randy Krummenacher kwam na het inrijden van de nieuwe zuiger direct binnen om het een en ander te laten veranderen aan de motor. Bij het uitrijden van de pitstraat bleek er een probleem te zijn met de motor die in eerste instantie verholpen kon worden. Helaas bij een tweede poging was het probleem nog niet verholpen en was de sessie over.

Danny Webb (19e, 2:11,430): 'Dit was geen goede sessie. We hebben voor de nieuwe voorvork de upgrade kit maar we hebben nog niet de juiste afstelling. Iedere bocht worstelde ik met de voorkant en had ik problemen om mijn lijn te houden. We gaan hieraan werken en hopelijk heb ik morgen een beter gevoel."

Randy Krummenacher (31e, 2:23,230): "Deze sessie heb ik gewoon pech gehad. Ik kan weinig zeggen maar ik weet één ding, als het probleem is opgelost zal ik er morgen voor gaan!"