Gemeente Aalten


Gratis compost op landelijke compostdag zaterdag 11 april

Op zaterdag 11 april aanstaande doet de gemeente Aalten wederom mee aan de landelijke compostdag. Inwoners van de gemeente Aalten kunnen op deze dag gratis compost ophalen op de gemeentewerf te Aalten. Met deze actie worden de inwoners van de gemeente Aalten bedankt voor hun inspanning om groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) gescheiden aan te leveren zodat het gecomposteerd kan worden. Naast losse compost kunt u dit jaar ook compost krijgen in zakken van 40 liter. Waar en hoe kunt u compost halen?
Locatie Adres Afhaaltijden zaterdag 11 april
Gemeentewerf Aalten Derde Broekdijk 9 09.00 tot 14.00 uur

Spelregels
Per persoon kunt u maximaal 1m³ losse compost of 160 liter in zakken meenemen. De compostactie geldt alleen voor alleen particulieren. Op de locatie worden alleen personenvoertuigen toegelaten. Hierbij geldt dat er compost beschikbaar is zolang de voorraad strekt (op=op). Voor de losse compost dient u zelf een schop, stevige zakken of eventueel een aanhanger mee te nemen. U moet zich op de locatie als inwoner van de gemeente Aalten kunnen legitimeren.

Compost(eren) is goed voor de tuin, het milieu en de portemonnee Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar die de groei van gewassen, gras, bloemen, planten en bomen op een natuurlijke en milieuvriendelijke wijze stimuleert. Daarnaast reguleert het de waterhuishouding in de bodem en verbetert het de structuur van de grond.

De gemeente Aalten wil via de compostactie het nut van gescheiden afvalinzameling duidelijk maken. Alleen het goed gescheiden ingezamelde gft-afval kan worden verwerkt tot compost en zo worden hergebruikt. Een betere scheiding van gft-afval is niet alleen een goed alternatief voor verbranden; de verwerkingskosten zijn ook nog eens een stuk lager.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over de compostactie of de afvalinzameling dan kunt u contact opnemen met de klantenservice van ROVA, telefoonnummer (038) 427 37 77 of e-mail: info@rova.nl. Meer informatie over de afvalinzameling is te vinden in uw afvalwijzer en op de website van ROVA, www.rova.nl.
Informatie over de gft-inzameling en de verwerking van gft kunt u vinden op de website www.gft-afval.nl .