Gemeente Hellevoetsluis


Zaterdag 11 april 2009: 3e landelijke compostdag. Gratis compost als beloning voor scheiden gft- en groenafval

Inwoners van de gemeente Hellevoetsluis kunnen op zaterdag 11 april gratis, van 9.00 uur tot 12.30 uur, 1 zak compost ophalen bij het Milieustation aan de Rijksstraatweg 252a. Met deze actie bedanken de gemeente haar inwoners voor hun inspanning organisch afval gescheiden aan te leveren. Afvalbedrijf Delta in Dordrecht verwerkt het organisch afval tot compost en inwoners krijgen hun ingezamelde afval nu dus terug in de vorm van compost!

Sinds jaar en dag bieden burgers groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) en groenafval (snoeihout, takken en gras) gescheiden van ander afval aan. Voor veel burgers is dat de gewoonste zaak van de wereld. Afvalbedrijven en gemeenten willen hun inwoners echter bedanken voor de inzet: het scheiden van organisch afval levert namelijk een positieve bijdrage aan het milieu. Op vertoon van hun legitimatiebewijs kunnen inwoners gratis 1 zak compost van 26liter ophalen. Inwoners wordt aangeraden er op tijd bij te zijn, want op=op. Ook inwoners van een flat waar organisch afval niet gescheiden wordt ingezameld, kunnen compost ophalen op het Milieustation.

Met de paasdagen de tuin in
Compost is perfect voor gebruik in de tuin. De natuurlijke bodemverbeteraar stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.

Goed voor milieu én portemonnee!
Het hergebruik van organisch afval heeft een positief effect op het milieu. Zo legt compost CO2 vast in de bodem, waardoor het niet vrijkomt in de lucht. Compost helpt dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Daarnaast bespaart composteren geld, omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is.

04/03/2009