Gemeente Hilversum

Fay Lovsky en de Zeeuwen met Akoestische Melange in Theater Achterom

11 april 2009

Aanvang 20.15 uur

Akoestische Melange, contrabas, mandoline, banjo, speelgoedpiano, zingende zaag...
Fay Lovsky en de Zeeuwen, en dat zijn Jet Stevens en Laurens Joensen, spelen op een haar na akoestisch. Wat dat is weet niemand meer; spelen zonder een woud van microfoons!
Hun (zelfgebakken) repertoire laat zich duiden als een melange van nederlandstalige liedjes VOL met woorden, maar ook songs in het engels en een beetje in het frans, althans, iets dat daarop lijkt.... Tenslotte ligt Zeeland dichterbij Frankrijk. Men is daar regelmatig in contact met wietkopende Fransen. En dat schijnt dan weer indirect de aanleiding te zijn voor de Zeeuwse 'skisport', maar enfin, ik dwaal af. Over skiën, daar heeft Fay (Loves SKI) ook een liedje over. Trouwens. Dwaal ik alweer af.
Lovsky en de Zeeuwen mogen ook graag afdwalen. Naar de diepzee bijvoorbeeld, met diverse onderwaterliedjes. Of de metro. En omdat ze elkaar hebben gevonden in de shuffle-stijl - wie een i-pod heeft, kent dat - krijgt het luisterend publiek van alles te horen; musette, bossa nova, hoempa, calypso, americana en wat je verder krijgt als je er een theremin, een vibrafoon, een zingende zaag plus een handjevol speelgoed aan toevoegt. En dat met zijn drieën.

Toegang EUR 13,00

Adres
Theater Achterom, Eemnesserweg 7a, 1221 CT Hilversum