Gemeente Dronten



6-4-2009

BuurtOntmoetingsPlaats Koolzaadhof

Zaterdag 11 april is het dan eindelijk zover! De BuurtOntmoetingsplaats aan de Koolzaadhof wordt dan officieel in gebruik genomen.

Tijdens de buurtschouw in mei 2008 werd door een aantal bewoners van de Koolzaadhof aangegeven dat zij het stuk openbaar groen voor hun woning graag aangepast zouden zien. Het zag er verwaarloosd uit en de bewoners wilden dit stuk openbaar terrein inrichten met een grote tafel, plantenbakken en mogelijk speelelementen zodat deze plek kan dienen als buurtontmoetingsplaats.

Het wijkteam is samen met de bewoners met dit idee aan de slag gegaan. De gemeente heeft voor het basiswerk gezorgd: er zijn een paar bomen gekapt, de beplanting is gerooid en grondwerk is uitgevoerd. Bewoners hebben zelf het decowood dat in bulk werd aangevoerd naar de lege plekken vervoerd en daar verder verspreid. In maart werden er palen en draadwerk geplaatst en tijdens boomplantdag is door de basisschooljeugd de haagbeplanting aangeplant. Vervolgens werd het terrein verder ingericht met picknickbank, prullenbak en plantenbakken. Er werden plantjes gekocht en geplant en solar lampjes zorgen voor gezelligheid tijdens de avonduurtjes. Voor deze uiteindelijke inrichting werd door de bewoners geld aangevraagd bij het Oranje Fonds (en werd 4.000,00 toegezegd).

Zaterdag 11 april om 14.00 uur zal de ontmoetingsplaats officieel worden geopend. Wethouder Erik Langeweg zal hierbij namens het college aanwezig zijn en met één van de kinderen het pleintje officieel openen. Na het tekenen van een beheerovereenkomst tussen een afvaardiging van de bewoners en het wijkteam Biddinghuizen zullen de bewoners hun eerste feestje vieren.

We hopen op een goed en veelvuldig gebruik van deze plaats. Uiteindelijk sámen gerealiseerd: hier kunnen we trots op zijn!