Gemeente Hilversum

Gratis compost voor inwoners van het Gooi

publicatiedatum: dinsdag 7 april 2009

Inwoners van Gooi en Vechtstreek kunnen op zaterdag 11 april van 9.30 tot 13.00 uur op vertoon van een geldig legitimatiebewijs gratis natuurcompost ophalen bij Den Ouden Groenrecycling in Muiderberg. Naast het verstrekken van gratis natuurcompost (maximaal 1 m³) wordt informatie gegeven over recycling en composteren van grof tuinafval in het bijzonder en er wordt een rondleiding over het terrein gegeven. Met deze actie bedanken de Gewestelijke Afvalstoffen Dienst (GAD) en Den Ouden Groenrecycling de inwoners voor hun inspanning grof tuinafval gescheiden aan te leveren.

Het gescheiden inzamelen van tuinafval heeft een positief effect op het milieu. Zo legt compost CO2 vast in de bodem, waardoor het niet vrijkomt in de lucht. Tevens bespaart composteren geld, omdat het efficiënter is dan het verbranden met het restafval.

Balans
Den Ouden verwerkt reststromen zoals snoeihout, gras en blad tot diverse producten, waaronder natuurcompost. De gratis natuurcompost die inwoners kunnen afhalen, is perfect voor gebruik in de tuin. Het stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze, zorgt voor balans in de bodem en reguleert de waterhuishouding. Gemengd met tuinaarde is natuurcompost geschikt voor alle tuinplanten.

Adres
Het adres van Den Ouden Groenrecycling is Naarderstraatweg 6, 1399 VR Muiderberg.