Gemeente Brummen


Compostactie: Van afval naar grondstof

(Oorspronkelijke publicatie datum: 08-04-2009)

Op zaterdag 11 april kunt u (per huishouden) gratis maximaal vijf zakken van 20 liter met gft-compost ophalen. Er wordt geen losse compost verstrekt en op = op. De gratis zakken compost zijn binnen de gemeente Brummen op twee locaties verkrijgbaar.

Nieuwe producten
De compost die u van ons krijgt is dus in feite uw eigen gft-afval. Veel van ons afval is eigenlijk geen afval maar een waardevolle grondstof voor het maken van nieuwe producten. Dat geldt niet alleen voor gft maar ook bijvoorbeeld voor oud papier en karton, glas, textiel, snoeiafval en elektrische apparaten. Daarom is het belangrijk om uw afval zoveel mogelijk te scheiden. Alle afvalsoorten die apart worden gehouden, worden ook apart verwerkt. Scheiden van afval heeft dus zeker zin!

Locaties compostactie
Tussen 09.00 en 15.00 uur kunt u maximaal vijf zakken compost ophalen bij het depot in Brummen aan de Arnhemseweg 53a en bij het depot aan de Ringlaan 3a in Eerbeek. De actie wordt in Brummen georganiseerd in samenwerking met de carnavalsvereniging De Dwarsliggers en de voetbalvereniging Oeken. Voor meer informatie over deze actie kunt u terecht bij de afvalinformatielijn van Berkel Milieu.