Project Gemeente Westland

schetsontwerpen nieuw gemeentehuis
Inloopbijeenkomsten schetsontwerpen nieuw gemeentehuis Publicatiedatum: 06-04-2009

Op zaterdag 11 april en donderdag 16 april a.s. organiseert de gemeente Westland in de Oude Kerk op het Wilhelminaplein in Naaldwijk inloopbijeenkomsten om de schetsontwerpen van het nieuwe gemeentehuis te tonen. Wethouder Arne Weverling, projectmanager Chris van Heel en medewerkers van de gemeente zijn aanwezig om de ontwerpen toe te lichten aan de hand van tekeningen en maquettes.

Nog vier architecten zijn in de race om het nieuwe gemeentehuis van Westland te ontwerpen. Zij hebben elk een schetsontwerp gemaakt. De schetsontwerpen tonen hoe het nieuwe gemeentehuis er in de toekomst uit zou kunnen zien. Nadat een architect is geselecteerd, zal deze een definitief ontwerp maken. Dit ontwerp kan, binnen de gekozen stijl, op onderdelen afwijken van het schetsontwerp.

Avies inwoners
Alle inwoners van 18 jaar en ouder mogen de gemeente adviseren over het schetsontwerp. Hun advies telt voor 50% mee in de eindbeoordeling van het aspect architectuur. De andere 50 % wordt bepaald door een beoordelingscommissie die bestaat uit raadsleden (van elke partij één), architecten, een stedenbouwkundige en een kostendeskundige. Het schetsontwerp is één van de acht criteria waarop de architecten worden beoordeeld. Andere zijn bijvoorbeeld bouwkosten, duurzaamheid en ruimtelijke inpassing.

Maandag 6 april ontvangen alle huishoudens in Westland een inforrmatiekrant waarin de architecten hun schetsontwerp presenteren en waarin wordt uitgelegd hoe inwoners hun advies kunnen uitbrengen.

De inloopbijeenkomsten kunnen worden bezocht op o zaterdag 11 april tussen 13.00 en 16.00 uur, en op o donderdag 16 april tussen 19.00 en 21.00 uur.