Gemeente Schiedam


April 2009

Gratis compost voor inwoners Schiedam

08 april 2009

IRADO doet mee aan de landelijke compostdag

Inwoners van de gemeente Schiedam kunnen zaterdag 11 april gratis een zak compost ophalen bij het afvalbrengstation van IRADO aan de Fokkerstraat 550 vanwege de landelijke compostdag. De landelijke compostdag wordt georganiseerd om het scheiden van groente- fruit- en tuinafval (GFT) te stimuleren.

Op is op!
Op vertoon van hun legitimatie kunnen inwoners van Schiedam op zaterdag 11 april bij het afvalbrengstation aan de Fokkerstraat 550 gratis een zak compost ophalen, uiteraard kunt u uw grofvuil gelijk aanbieden. Het betreft een eenmalige actie waarvoor geldt op is op. Het wordt daarom aangeraden dat men er op tijd bij is. Deze actie geldt voor heel Schiedam, dus ook voor wijken waar niet aan GFT-scheiding wordt gedaan. Het afvalbrengstation is op zaterdag 11 april geopend van 9.00 tot 15.00 uur.

Goed voor de tuin
Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar. Het stimuleert de groei van gewassen op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Compost is, gemengd met tuinaarde, geschikt voor alle tuinplanten.

Composteren beter voor het milieu én de portemonnee Composteren is goed voor het milieu; organisch afval wordt nuttig hergebruikt. Bovendien draagt compost bij aan het vastleggen van CO2 in de bodem en helpt dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Composteren bespaart ook geld omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is, in veel gevallen zelfs meer dan de helft goedkoper dan het verbranden van restafval. Kortom: genoeg reden om het organisch afval goed gescheiden te blijven aanleveren!

Klik hier voor meer informatie.