Gemeente Hilversum

Opening nieuwe seizoen muziektent Hilversum

publicatiedatum: woensdag 8 april 2009

Zaterdag 11 april start het nieuwe seizoen van de Hilversumse Muziektent op de Kerkbrink in Hilversum. Bij de start staat o.a. een optreden gepland van de gipsymuziekgroep Basily, een optreden van nieuw Hilversums rapperstalent Funhouse en het uit IJmuiden afkomstige salonorkest Café Noir. Het programma start om 13.00u.

Het is een vol programma voor 2009, met behalve de start op 11 april o.a. op 9 mei een speciaal jongeren programma (waarover binnenkort meer informatie volgt), enkele promenadeconcerten o.a. op 14 mei, 23 mei en 4 juni, 20 juni is er een speciaal kinderprogramma, op 14 en 15 augustus zal rond de Muziektent het Hilversum Jazz festival plaatsvinden, met ook hier veel aandacht voor nieuw en jong talent. Op 19 december staat de afsluiting gepland.

Bij de start op 11 april staat een optreden gepland van nieuw Hilversums talent Funhouse (13.00u. en 14.30u.), het uit IJmuiden afkomstige salonorkest Café Noir (13.30u.) en een optreden van de gipsymuziekgroep Basily (15.00u). Rode lijn voor dit jaar is om jong talent extra aandacht te geven, daarvan is dus Funhouse een mooi voorbeeld. Twee jonge rappers van 16 en 21 jaar die velen zullen verbazen met hun optreden.

Basily doet de tijden van Django Reinhardt en Stephane Grapelli herleven met hun gipsy muziek. De groep heeft zich door de jaren heen ontwikkeld met een eigen identiteit met traditionele en Spaanse zigeuner invloeden. Hun live optredens zijn altijd weer een happening, waar stilzitten en stilstaan vrijwel onmogelijk is. Al meerdere keren stond de groep op het North Sea Jazz festival, maar ook in het buitenland maakt de groep furore van de New Yorkse jazz club Birdland, tot het Copenhagen Jazz festival en een optreden samen met Stephane Grapelli in het concertgebouw van München in Duitsland. Basily is een van de beste en meest originele gipsy muziekbands.

Salonorkest Café Noir bestaat al meer dan 15 jaar. De passie en kennis van salonmuziek maakte van Café Noir een salonorkest die de muziek van begin twintigste eeuw opnieuw doet herleven. Vrolijke muziek waarbij het repertoire ligt tussen licht klassiek en ragtime in en in variërende bezettingen uitvoerbaar. De volledige bezetting van Café Noir bestaat uit viool, altviool, cello, piano, dwarsfluit, hobo en fagot.

Funhouse bestaat uit Joey Roelofs (16) en Ali El Iandouzi (net 22 jaar) beide rappers zijn bezeten van muziek en willen dat graag kenbaar maken tijdens hun optreden in de Muziektent. De kans is vrij groot dat het niet bij een optreden blijft, dus voor de liefhebbers...