Gemeente Spijkenisse


Weekbericht (16-09)

09 april 2009

College 2007

Openbare activiteiten van het college van burgemeester en wethouders van 11 tot en met 19 april 2009.

Wethouder Mijnans opent Ladies day V.V. Hekelingen Wethouder Jan Willem Mijnans opent zaterdag 11 april om 09.30 uur de Ladies Day bij V.V. Hekelingen aan de Sportpolderweg. Ladies Day is met 700 speelsters van 23 verenigingen het grootste damesvoetbaltoernooi van Zuid Holland.

B urgemeester feliciteert diamanten bruidspaar
Burgemeester Salet feliciteert dinsdag 14 april om 14.00 uur echtpaar Nossent-Wapperom met hun 60-jarig huwelijk. De heer en mevrouw Nossent zijn op 13 april 1949 getrouwd in Rotterdam. Ze hebben drie kinderen, acht kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen.

Wethouder Lewis onthult plaquette Centrum voor de Kunsten Wethouder Marjolijne Lewis onthult donderdag 16 april om 16.00 uur een plaquette bij de entree van het Centrum voor de Kunsten aan de Nieuwstraat 83. Stichting Certificering Kunsteducatie en Amateurkunst heeft het Centrum voor de Kunsten het certificaat Kwaliteit Kunsteducatie en Amateurkunst verleend. Ter ere hiervan hangen wethouder Lewis en Ap de Vries, directeur van de Kunstconnectie, de plaquette aan de gevel.

Wethouders Lewis, Hamerslag en Mourik in debat met jongeren Wethouders Marjolijne Lewis, Hanneke Hamerslag en Christel Mourik gaan donderdag 16 april vanaf 19.30 uur in debat met een groep van vijftien jongeren. Het jeugddebat duurt tot 23.00 uur en vindt plaats in TexMex aan de Vredehofstraat 12-14.
Aan de hand van stellingen wordt gesproken over wat er moet veranderen in Spijkenisse, om de stad ook voor de jeugd leuk en interessant te houden. Tussen de bedrijven door valt er te genieten van cabaret.

Burgemeester geeft startschot Kunstroute Spijkenisse Burgemeester Salet geeft vrijdag 17 april om 20.00 uur het startschot voor de Kunstroute Spijkenisse tijdens een bijeenkomst met de kunstenaars, die plaatsvindt in Openbare basisschool De Vogelenzang aan de J. Wagenaarstraat 2.
Stichting Kunstroute Spijkenisse organiseert in samenwerking met de gemeente op 18 en 19 april de Kunstroute. Een weekend lang stellen creatieve Spijkenissers hun atelier open voor het publiek. Zo'n 45 deelnemers, op 31 locaties, zetten tussen 11.00 en 17.00 uur hun deuren open voor de vele belangstellenden om volkomen vrijblijvend kennis te komen maken met de verschillende vormen van kunst.

Interne links


* Jeugddebat voor jongeren met lef

* Kunstroute Spijkenisse 2009