Ingezonden persbericht

Zin en onzin over de moslim en de islam, 11 april in Zevende Hemel

Studente politicologie Rachida Abdellaoui neemt de Nederlandse kranten, t.v. en het internet kritisch onder de loep. Wat is er deze week aan zin en onzin over de islam en moslims geschreven?

Algerije kiest.
De uitslag van de presidentsverkiezingen in Algerije is volgens menigeen altijd gemakkelijk van tevoren te voorspellen: Abdelaziz Bouteflika houdt de Algerijnse touwtjes al jaren stevig in handen. Desondanks kampt het land ook al even lange tijd met grote problemen: een vete met buurland Marokko over de Westelijke Sahara, het gevaar van religieus fanatisme en de strijd voor de gelijkheid van Berberbevolking. Historicus en journalist Gerbert van der Aa legt uit waar deze moeilijkheden hun oorsprong hebben. De Algerijns-Nederlandse filmmaakster Habiba Benderradji geeft een uniek inkijkje in haar geboorteland.

Emigratie jonge Turken.
Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat veel tweede-generatie Turkse jongeren Nederland achter zich laten om zich definitief in Turkije te vestigen. In Nederland voelen zij zich, in het post 9/11 klimaat, niet meer helemaal thuis en Turkije biedt volop kansen. Hoe komt het dat het gras aan de overkant altijd groener lijkt? Peter Coelewij werkt bij IntEnt, een bureau dat mensen op allerlei manieren helpt deze stap te zetten. Hij weet uit de eerste hand waar de kansen liggen en waarin gevaren kunnen schuilen.

Journaliste Hassnae Bouazza neemt op haar eigengereide manier het serieuze ­ n entertainment nieuws uit de islamitische wereld door.



Ingezonden persbericht