Landschap Noord-Holland

Persbericht
Castricum, 26 maart 2009

Voorjaarsrondleidingen door Eendenkooi 't Zand
Het boeiende verhaal van een eeuwenoude eendenkooi

Een bezoek aan Eendenkooi 't Zand is voor groot en klein een uitstekende gelegenheid om de natuur in te gaan. U wordt verwelkomd in het natuurinformatiecentrum bij de Eendenkooi. Daarna wandelt u met de gids door het kooibos naar de kooiplas. Het is boeiend om te zien hoe het kooikerhondje de kooiker helpt met het lokken van de eenden.

De kooiker vertelt over het werk in de eeuwenoude eendenkooi, maar laat u ook allerlei mooie dingen in de natuur zien. Bloeiende wilde hyacinten en zomerklokjes, baltsende slobeenden en grutto's in en rond de kooi, en misschien wel een grote bonte specht of een beflijster! U kunt mee op zaterdag 11 april en op zondag 26 april van 14.00 tot 16.30 uur. De excursies zijn vaak snel volgeboekt, dus wacht niet te lang. Start: Korte Bosweg 47A, 1756 CA 't Zand.

Aanmelden is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088-0064455. De kosten bedragen ¤ 5,50, Beschermers betalen ¤ 3,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl.



Landschap Noord-Holland