Ingezonden persbericht


Persbericht

Torrentsite en platenlabel slaan handen ineen

Beep! Beep! Back up the Truck en Mininova stimuleren verkoop cd's

Utrecht, 30 maart. Het Utrechtse indie-label Beep! Beep! Back up the Truck heeft een distributiedealovereenkomst gesloten met torrentsite Mininova voor zowel haar digitale repertoire als alle fysieke releasesexemplarenalbums. De volledige catalogus van het label, bestaande uit zeventien achttien releases, wordt beschikbaar gesteld als gratis download op Mininova. Uniek is het feit dat Mininova naast torrents ook de fysieke cd'salbums van het label aanbiedt.

Een nieuw perspectief

"Als label willen wij laten zien wat voor nieuwe mogelijkheden een torrentsite als Mininova ons biedt. In onze ogen zijn torrentsites een verrijking van het moderne muzieklandschap die voor een betere distributie en meer inkomsten kunnen zorgen.", aldus medeoprichter van het label Boudewijn Rosenmuller. Daar het label het werk van haar artiesten publiceert onder een Creative Commons Licentie, een hedendaagse vorm van creatieve eigendombescherming, kan iedere artiest haar werk naar eigen wens verspreiden.

Stimuleren verkoop cd's

"Dit laat zien dat muziekverkoop en downloads elkaar kunnen stimuleren", aldus Niek van der Maas van Mininova. "We zijn enthousiast over deze samenwerking en kijken uit naar samenwerking metverwelkomen andere muzieklabels die dit model willen overnemen."

Gebruikers van de torrentsite krijgen de mogelijkheid naast het gratis downloaden van de muziek, tegen gereduceerd tarief een fysieke cd aan te schaffen.

Rosenmuller: "Mensen willen tegenwoordig graag eerst een cdalbum kritisch beluisteren voordat ze beslissen of ze bijvoorbeeld naar een concert gaan of überhaupt een fysieke cd willen aanschaffen, en dat begrijpen wij. Met een korting van 15-20% op onze cd's willen wij de gebruikers van Mininova bedanken voor het beluisteren en helpen verspreiden van onze muziek."

Presentatie samenwerking

De nieuwe samenwerking wordt 11 april gepresenteerd in Tivoli de Helling te Utrecht tijdens de release presentatie van de nieuwe cd van We vs. Death, één van de bands op het Beep! Beep! label. Deze cd is vanaf 30 maart beschikbaar op Mininova. Uiteraard als torrent éen als fysieke releaseuitgave.

Voor inhoudelijke vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Beep! Beep! Back up the Truck. Tevens kunt u zich aanmelden voor de gastenlijst van de presentatie op 11 april.

Nicolai Adolfs - mediacoördinatie

+31(0)6-16148305

info@beepbeep.nl

www.beepbeep.nl

Alle Beep! Beep! Torrents vindt u hier: beepbeepmusic Beschikbare harcopies:
We vs. Death - A Black House, A Coloured Home
Kismet - Hiatus
The Walt - Something we did not have
Behold My Puny Bears, vol. I
Paper Tiger - Everyone Here
We vs. Death - We are too concerned / We too are concerned


---- --
Over Beep! Beep! Back up the Truck
Beep! Beep! Back up the Truck is een independent platenlabel dat zich inzet voor de promotie en distributie van getalenteerde artiesten. Door optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden die de digitale media ons biedt, creëert Beep! Beep! een toegankelijke gemeenschap die artiest en publiek dichter bij elkaar brengt. Beep! Beep! is dan ook het eerste Nederlandse label dat haar volledige catalogus gratis als download op haar website aanbiedt en daarnaast elke release als bijzonder vormgegeven hardcopy op de markt brengt. Beep! Beep! is een label dat zich weet te onderscheiden door haar non-commerciële instelling, verregaande samenwerking met haar artiesten en vrijwilligers en natuurlijk een zeer hoge kwaliteitseis wanneer het op muziek aankomt.

Daarnaast presenteert Beep! Beep! Back up the Truck elke maand de "Vette Analoge Shit!" avond met optredens van opkomende nationale en internationale bands die je niet mag missen.

Beep! Beep! vertegenwoordigt op dit moment de volgende artiesten: We vs. Death, Paper Tiger, Het Gloren, Schotel van de Dag, Kismet en The Walt.


---- --
Over Mininova

Mininova, opgericht in 2005, biedt een BitTorrent platform door middel waarvan gebruikers informatie kunnen uitwisselen. BitTorrent is een peer-to-peer technologie, waarmee gebruikers decentraal bestanden kunnen uitwisselen. Mininova heeft zo'n 47 miljoen unieke bezoekers

per maand.

www.mininova.org

Hi-res Logo: http://www.mininova.org/images/logo-hi-res.png


---- --