Gemeente Oldebroek


Gratis compost op nationale compostdag

Op zaterdag 11 april is de 3e nationale compostdag. Op die dag kunnen inwoners van de gemeente Oldebroek gratis compost ophalen. Met deze actie willen de gemeente en Recycling Van Werven inwoners bedanken voor het scheiden van het groente-, fruit- en tuinafval. Onze verwerker Orgaworld uit Lelystad heeft compost gemaakt van het gescheiden groente-, fruit- en tuinafval. Dus de kans bestaat dat u uw eigen GFT-afval gecomposteerd terugkrijgt voor verwerking in uw eigen tuin!

Inzameling GFT
Sinds jaar en dag bieden inwoners groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) en groenafval (snoeihout, takken en gras) gescheiden van ander afval aan. Dit wordt verwerkt tot compost. Voor veel mensen is dat de gewoonste zaak van de wereld. Afvalbedrijven en gemeenten willen hun inwoners echter bedanken voor de inzet: het scheiden van organisch afval levert namelijk een positieve bijdrage aan het milieu.

Op zaterdag 11 april kunt u gratis compost ophalen bij:
- Recycling Van Werven, Middeldijk 16, Hattemerbroek: 8.00 - 12.00 uur. Melden bij de poort, maximaal één aanhanger per klant. Uw aanhanger moet een inhoud hebben van minimaal 1 m3. Deze wordt machinaal geladen.


- Gemeentewerf, Rondweg 15, Wezep: 9.00 - 12.00 uur. Maximaal 2 zakken per adres, zolang de voorraad strekt.


- Raadhuisplein, Oldebroek: 9.00 - 12.00 uur.
Maximaal 2 zakken per adres, zolang de voorraad strekt.

Waarom compost?
Compost is perfect voor gebruik in de tuin. De natuurlijke bodemverbeteraar stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten. Het hergebruik van organisch afval heeft een positief effect op het milieu. Zo legt compost CO2 vast in de bodem, waardoor het niet vrijkomt in de lucht. Compost helpt dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Daarnaast bespaart composteren geld, omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is.