Ingezonden persbericht


----------

Persbericht

Tim Exile op de nieuwe editie 360 Opkikker in Theater Kikker Tim Exile en Glimpse vormen middelpunt van de avond

Utrecht, 6 april 2009 - De lente is begonnen en de vogeltjes fluiten er weer op los. Op 12 april kan je moe maar voldaan bij het krieken van Eerste Paasdag eieren gaan zoeken, want op 11 april is het opnieuw de beurt aan 360 Opkikker in Theater Kikker aan de Ganzenmarkt in Utrecht om er een ware vogeltjesdans van te maken. De vorige editie was weergaloos. Luuk Abott en Pawel deden wat ze moesten doen en Theater Kikker sloot moeiteloos aan op de avond met verbluffend geluid, een echte videomuur en scherp afgestelde verlichting. Kortom, alle ingrediënten waren aanwezig en werden volop beleefd.

Ook voor de komende editie hebben initiatiefnemers Nuno Dos Santos , Patice Baumel en Pitto zichzelf wederom een voorschot op een stevige opkikker gegeven, want speciaal voor alle fans zijn de twee live-acts en Tim Exile (Warp) en Glimpse (Planet E) overgevlogen uit resp. Engeland en Duitsland.

Wolven in schaapskleren
Mexico, Italië, Japan, Engeland, Duitsland, Tunesië, Spanje en natuurlijk Theater Kikker in Nederland. Wie de tourdata van beide heren goed bekijkt is het misschien ook al opgevallen: tussen al het festival - en wereldwijde clubgeweld staan deze twee alleskunners tóch nog in Theater Kikker. En met alle respect: dat is nu niet precies de plek waar je ze zou verwachten. Zo zijn beide heren te vinden op het wereldvermaarde Sonar Festival in Barcelona en heeft Tim Exile afgelopen zaterdag nog op STRP festival in Eindhoven een weergaloze set neergezet. Live is bij hem ook echt live! De klassiek geschoolde violist sampelt ter plekke zijn eigen stem en bouwt daar op een indrukwekkende wijze met zowel zang als beatbox zijn nummers mee. Eindhoven stond te beven op zijn grondvesten. Zaterdag is Utrecht aan de beurt. Conclusie van dit verhaal: Tim Exile en Cristopher Spero (Glimpse) staan beiden aan de vooravond van een zeer succesvolle carrière. En waarschijnlijk is dit een van de laatste keren dat ze in zo'n mooie en intieme setting als Theater Kikker te bewonderen zijn.

Een fragmentoverzicht van Tim Exile:
http://www.youtube.com/watch?v=HYfF_PArdFk

Vaste prik
Natuurlijk zijn Nuno, Patrice en Pitto zelf ook achter de decks terug te vinden die avond. Dat is ook niet meer dan logisch als je een avond op poten zet die zó dicht bij je hart en liefde ligt. Nuno dos Santos en Patrice Baumel draaien door als duo, 360 Soundsystem. Pitto gaat solo. En om het oorstrelende geweld in Kikker's theaterzaal te voorzien van visueel werk is Arnout Hulskamp gevraagd om het maagdelijk witte scherm opnieuw te bombarderen met bewegend en pulserend beeld. Dat hij dat als geen ander kan is de vorige keer al gebleken. En in de foyer ook ruimte voor muziek tijdens de borrel: Rik en Vrienden draaien je daar geheel zoek.

Tot zover dit verhaal, om de vogeltjesdans te doen moet je er toch echt bij zijn. Kaarten gaan voor ¤ 10,- over de toonbank van de voorverkoop (bij Plato en Theater Kikker zelf), aan de deur kost het je ¤12,-. Een tip: de vorige editie was strak uitverkocht dus koop je kaartje in de voorverkoop en doe jezelf een plezier: geef jezelf een fijne avond op 11 april. Daar kikker je van op.

Meer info op: http://www.360-music.org

360 Opkikker
Line-up:
Tim Exile (live)
Glimpse (live)
360 soundsystem
Pitto
Rik
Vj Arnout Hulskamp
Data: 11 April 2009
Locatie: www.theaterkikker.nl
Prijs:10 vvk 12 deur

----------

Foto Tim Exile:
http://www.planet-mu.com/image/discography/ZIQ152_exile_gabbaret.jpg http://www.timexile.com/pre/stuff/Exile_Tweed.JPG
http://www.eclectro.nl/wp-content/uploads/2009/03/tim-exile.jpg

Youtube Tim Exile:
http://www.youtube.com/watch?v=HYfF_PArdFk

Web:
http://www.360-music.org http://www.timexile.com
http://www.myspace.com/glimpserecordings http://www.theaterkikker.nl

FLyer:
http://www.versvermaak.nl/flyerexile.jpg http://www.versvermaak.nl/flyerexilev.jpg