Gemeente Vlaardingen


Gratis compost als beloning voor scheiden gft- en groenafval

08 april 2009

Inwoners van de gemeente Vlaardingen kunnen op zaterdag 11 april gratis een zak compost van 26 liter ophalen bij het Afvalbrenstation aan de Kreekweg 76. Met deze actie bedankt de gemeente haar inwoners voor hun inspanning organisch afval gescheiden aan te leveren.

Delta Milieu BV bewerkt het door de inwoners verzamelde organisch afval tot compost. Via deze uitdeelactie krijgen inwoners hun ingezamelde afval dus terug in de vorm van compost!

De actie is onderdeel van de landelijke Compostdag die wordt georganiseerd om het scheiden van groente-, fruit- en tuinafval (GFT) te stimuleren. Voor veel burgers is het aanbieden van gescheiden de gewoonste zaak van de wereld. De gemeente vindt dit belangrijk want het scheiden van organisch afval is goed voor het milieu. Op vertoon van een legitimatiebewijs kunnen inwoners gratis een zak compost van 26 liter ophalen. Ook inwoners van een wijk, straat of flat waar organisch afval niet gescheiden wordt ingezameld, kunnen compost ophalen op het Afvalbrengstation.

Openingstijden
Inwoners kunnen zaterdag 11 april bij het Afvalbrengstation terecht van 09.00 tot 15.00 uur. Op andere dagen (behalve op zondag) is het Afvalbrengstation geopend van 08.00 tot 16.00 uur. De zakken compost kunnen worden opgehaald zolang de voorraad strekt.

Goed voor de tuin
Compost is goed te gebruiken voor de tuin. De natuurlijke bodemverbeteraar stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.