Gemeente Delft

Pasgeboren dieren op de Delftse kinderboerderijen

Kinderboerderij Delftse Hout meldt vol trots de geboorte van een ezelveulentje! In de nacht van 9 op 10 april heeft het diertje het levenslicht gezien. Een bijzondere gebeurtenis want behalve de moeder, loopt ook oma nog op de boerderij rond.

Behalve het ezeltje zijn er ook jonge kalfjes, geitjes en lammetjes op de kinderboerderij Delftse Hout te zien. Als klap op de vuurpijl kruipen aanstaande zaterdag tijdens de Paasactiviteiten de eerste kuikentjes uit het ei! Ook op kinderboerderij Tanthof zijn er jonge dieren in overvloed; er lopen naast jonge kalfjes, geitjes, lammetjes en kuikens, ook jonge cavia's rond.

In de komende weken wordt een heuse geboortegolf verwacht: er worden hangoorgeitjes, bontegeitjes, dwerggeitjes en biggetjes geboren!

Op zaterdagochtend 11 april wordt bij kinderboerderij Tanthof en kinderboerderij Delftse Hout, van 10.00 tot 12.00 uur het paasfeest gevierd met leuke paasactiviteiten. Op beide kinderboerderijen springen die ochtend echte paashazen rond. Alle activiteiten zijn gratis.

De kinderboerderijen zijn dagelijks geopend van 10.00 tot 16.30 uur.

Noot voor de redactie,