Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Zaterdag 11 april:
Heren 3 ZPB H&L Productions spelen KNZB-bekerfinale

BARENDRECHT (vrijdag 10 april 2009) ­ Op zaterdag 11 april spelen de Heren 3 van ZPB H&L Pro- ductions in het Inge de Bruijn Sportfondsenbad de bekerfinale tegen de Heren 2 van MNC Dordrecht. Wethouder Bas Nootenboom (Sport) reikt de zogenaamde `Man Meer Cup II' beker omstreeks 17.00 uur uit.

De wedstrijd begint rond 16.15 uur en belooft spannend te worden. Heren 3 ZPB H&L Productions is vorige week kampioen van de landelijke 3e klasse geworden en gepromoveerd naar de 2e klasse. Hiermee is de aansluiting tot het tweede team tot stand gekomen. ZPB H&L Productions heeft op deze manier een mooie opgaande lijn van spelniveau, waardoor jonge spelers op diverse niveaus waterpolo kunnen leren spelen. ZPB H&L Productions heeft nu drie teams bij de beste 48 teams van Nederland.

Grote kans op overwinning
De prijsuitreiking vindt direct na afloop van de wedstrijd in het zwembad plaats. Bas Nootenboom hoopt na- tuurlijk op een overwinning van de ZPB-ers: "De gemeente stimuleert deelname aan sport, op elk niveau. Barendrecht kent een rijke historie van sporters die iets bijzonders gepresteerd hebben. Met het oog op de toekomst vind ik dat een goede ontwikkeling. Barendrecht streeft er immers naar om in 2012 een regionaal toonaangevende sportgemeente te zijn. Deze ploeg brengt waterpolo op een positieve manier onder de aandacht. Door hun publieke prestaties zijn de sporters vaak een voorbeeld voor jong en oud."


Noot voor redacties


Gemeente Barendrecht