Politie Gelderland-Zuid


Viertal bekeurd voor goud venten

Tiel, 11-04-2009 o Vrijdagmiddag zijn door de politie in Tiel vier personen aangehouden voor oplichting en bedrog. Aan verschillende personen, waaronder toevallig twee agenten in hun privétijd, werd geprobeerd nepgoud te verkopen. Het gaat om drie vrouwen en een man in de leeftijd van 19 tot 48 jaar en afkomstig uit Roemenie.

Rond 16.00 uur werd de eerste politieman buiten dienst tijd, aangesproken door een van de verdachten. De vrouw vroeg geld om te tanken en toonde daarbij gouden ringen om eventueel te kopen. Nadat het viertal was weggestuurd en vertrokken in hun auto, informeerde de politieman zijn dienstdoende collegas. Ook andere Tielenaren deden melding bij de politie over het viertal. De aangesproken politieman was inmiddels in zijn eigen auto gestapt en trof het voertuig en de verdachten aan op de Hertog Arnoldstraat. De vrouwen probeerden op dat moment goud te verkopen aan de tweede politieman. Het viertal is door dienstdoende agenten aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

In de auto waarin het viertal zich verplaatsen werden 400 stuks nepsieraden aangetroffen en in beslag genomen. Door Justitie zijn boetes opgelegd van 200 euro voor bedelen en venten met nepgoud.(01)

Laatst gewijzigd 11-04-2009 11:58 | © Regio Gelderland-Zuid |