Politie Groningen


Zaterdag 11 april 2009

Provincie Groningen, 11-04-2009

t Zandt: mestsilo gebarsten

Bij een boerenbedrijf aan de Westerweg is vrijdagavond een silo met 1500 kubieke meter (1.500.000 liter) mest gebarsten. Door de klap lag de silo volledig in puin en stortte de zijkant van een schuur door de klap in. Over het hele erf, maar ook in de sloten lag mest. Zowel de milieupolitie als het waterschap kwam polshoogte nemen. De brandweer heeft de weg schoongespoten. Er werd besloten om dammen aan te leggen, zodat de schade aan het milieu beperkt zal worden. De
opruimwerkzaamheden zijn vandaag doorgegaan.

Groningen: politieman in burger bedreigd en mishandeld

De politie heeft vrijdagavond op de Lijzijde twee Stadjers van 31 en 33 jaar aangehouden voor bedreiging en mishandeling. Het duo werd op de Kluiverboom door een politieagent in burger op hun rijgedrag aangesproken. De agent, die op zijn motor onderweg was naar zijn werk, werd volgens eigen zeggen gesneden door de 33-jarige automobilist. De agent in burger legitimeerde zich, maar reageerde het duo desondanks zeer agressief. De bestuurder gaf de agent een duw en werden er ook enkele bedreigingen geuit. De verdachten gingen er enige tijd later in hun auto vandoor. De agent waarschuwde zijn collegas, waarna het duo op de Lijzijde werd aangetroffen en ingerekend. Beiden werden in het cellencomplex in Groningen ingesloten. De verdachten worden vandaag gehoord. De agent heeft aangifte gedaan.

Groningen: Stadjer aangehouden na bedreiging

De politie heeft vrijdagavond in de Muurstraat een 41-jarige man uit Groningen aangehouden voor bedreiging. De Stadjer wordt ervan verdacht dat hij in een woning aan de Kleine Rozenstraat de 42-jarige bewoner met een mes heeft bedreigd. Hij ging er vervolgens vandoor. De politie wist hem even later op te sporen en in te rekenen. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten. De politie trof bij de fouillering van de verdachte diverse spullen aan, die mogelijk van diefstal afkomstig zijn.

Groningen: drie meisjes aangehouden voor winkeldiefstal

De politie heeft vrijdagmiddag drie meisjes van 13,14 en 16 jaar, allen uit Groningen, aangehouden voor winkeldiefstal. Agenten in burger zagen de drie meisjes in een kledingzaak aan de Grote Markt lopen en zich verdacht gedragen. Het trio was druk in de weer met kleding. Uiteindelijk liepen de meisjes de winkel uit zonder de uitgezochte kleding af te rekenen. De minderjarigen werden in de Hoogstraat met de weggenomen kleding aangetroffen. Zij legeden op het politiebureau een verklaring af over de gestolen kleding. De meisjes werden op het politiebureau overgedragen aan hun ouders. De politie maakt proces-verbaal op.

Winschoten: snorfietser onder invloed

De politie heeft vrijdagnacht op het Marktplein een 25-jarige man uit Leek aangehouden voor rijden onder invloed. De Leekster liep tegen de lamp, omdat zijn snorfiets veel lawaai maakte. Op dat moment roken de agenten alcohol bij de bestuurder. Een blaastest op straat wees uit dat hij te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1,5 promille alcohol in zijn bloed had. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De snorfiets staat voor ander onderzoek op het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Haren: alcomobilist botst tegen geparkeerde auto

De politie heeft vrijdagnacht op het Laagveld een 23-jarige man uit Onnen aangehouden voor rijden onder invloed. De man had volgens eigen zeggen te hard gereden en daardoor de controle over het stuur verlaten. Hij botste vervolgens tegen een geparkeerde auto, waarna hij zelf tegen enkele keien in een tuin botste en tot stilstand kwam. De geparkeerde auto belandde door de aanrijding op zijn kop. De verdachte bleek alcohol te hebben gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte, een beginnende bestuurder, 0,5 promille alcohol in zijn bloed had. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De snorfiets staat voor ander onderzoek op het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Veendam: rijden onder invloed

De politie heeft vrijdagnacht op het Skagerak een 61-jarige man uit Nieuwe Pekela aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen de Pekelder in zijn auto rijden. De man had moeite om een vluchtheuvel te ontwijken. De verdachte bleek alcohol te hebben gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 2,5 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde zijn rijbewijs in. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Winschoten: trio aangehouden vernielingen

De politie heeft vrijdagnacht een 39-jarige vrouw uit Winschoten en een 17-jarige jongen, ook uit Winschoten, aangehouden voor vernieling. Het duo gooide een steen door de ruit van een woning in de Spaarnestraat. Agenten hielden vervolgens de vrouw en de jongen aan. Hierop pakte een 43-jarige Winschoter een agent bij de keel. Politieagenten wisten de man met moeite aan te houden, omdat hij zich stevig verzette. Alle drie verdachten werden ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Vermoedelijk hebben de vernielingen te maken met een familiekwestie.

Winschoten: politie houdt mannen aan

De politie heeft vrijdagnacht twee aanhoudingen verricht in de binnenstad van Winschoten. Politieagenten zagen 36-jarige man uit Winschoten in de Rozenstraat agressief gedrag vertonen naar een andere man. Hij werd aangehouden, omdat hij aanleiding gaf tot wanordelijkheden. Tijdens de aanhouding van de Winschoter vond een 23-jarige man uit Finsterwolde het nodig om de agenten diverse keren uit te schelden en te beledigen. Ook de Finsterwolder werd aangehouden. Hij werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De 36-jarige mocht met een bekeuring op zak het politiebureau verlaten.

Groningen: twee aanhoudingen bij alcoholcontrole

De politie heeft vrijdagavond- en nacht op de Korreweg een alcoholcontrole gehouden. In totaal werd van 41 bestuurders een blaastest afgenomen. In twee gevallen werd vastgesteld dat er onder invloed werd gereden. Een 33-jarige automobilist uit Rotterdam bleek 0,7 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Een 17-jarige snorfietser had 0,3 promille in het bloed. De politie maakt proces-verbaal op.

Haren: man op de bon voor vuurtje stoken

De politie heeft vrijdagavond een 39-jarige man uit Haren op de Boterbloemweg bekeurd. De verdachte had bij zijn woning een stapel hout in brand gestoken. Samen met enkele vrienden zat de Harener bij het vuur. Politieagenten lieten het gezelschap het vuurtje doven. De 39-jarige kreeg een bekeuring uitgereikt.

Groningen: Stadjer vernielt tien ruiten bij Huisartsenpost

De politie heeft vrijdagavond op het Damsterdiep een 54-jarige man uit Groningen aangehouden voor vernieling. De Stadjer had met een ijzeren staaf tien ruiten bij de Huisartsenpost ingeslagen. De man gaf aan slecht in zijn vel te zitten. Hij wilde opgenomen, maar bleek dat niet mogelijk te zijn. De man ging vervolgens door het lint. De verdachte werd zonder problemen ingerekend en ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Hij zal vandaag nader worden gehoord.

Provincie Groningen: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Morgen, op zondag 12 april controleert de politie op de volgende plaatsen:


- Provincialeweg N360 tussen Groningen en Ten Boer


- Rijksweg N46 op de Ring Zuid Oost

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde vrijdag 10 april op diverse plaatsen op snelheid.


- Groningen, Ulgersmaweg: aantal geregistreerde voertuigen: 882, aantal overtredingen: 144, hoogst gemeten snelheid: 86 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Garmerwolde, Provincialeweg N360: aantal geregistreerde voertuigen: 2806, aantal overtredingen: 16, hoogst gemeten snelheid: 125 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Wildervank, Rijksweg N33: aantal geregistreerde voertuigen: 2017, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 112 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Bedum, Rijksweg N46:aantal geregistreerde voertuigen: 520, aantal overtredingen: 29, hoogst gemeten snelheid: 152 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.