Politie Twente

Persberichten Politie Twente 11 april 2009

Vier personen aangehouden, inrichting hennepkwekerij in beslaggenomen Almelo
De politie Twente heeft op donderdag 9 april vier personen aangehouden aan de Duindoornstraat in Almelo. Het gaat om 20-jarige man en 28-jarige vrouw uit Almelo, een 37-jarige man uit Overdinkel en een 23-jarige man uit Oldenzaal. Ze worden verdacht van het overtreden van de Opiumwet.

Agenten van de politie Twente zagen rond 10.30 uur dat er goederen vanuit een woning naar een busje werden gebracht. Dit gebeurde aan de Duindoornstraat in Almelo. Het bleek om goederen te gaan die ondermeer gebruikt worden voor het opzetten van een hennepkwekerij. De vier aanwezige personen, drie mannen en een vrouw, zijn hierop aangehouden. In de woning was geen kwekerij meer aanwezig. Wel heeft de politie er resten aangetroffen. De bus, een aanhangwagen en de inrichting van de hennepkwekerij zijn in beslaggenomen. De vier zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (09-040552)

Gevaarlijk rijgedrag op A1
Holten

Een 39-jarige man uit Enschede werd op 11 april rond 0.10 uur aangehouden na gevaarlijk rijgedrag op de A1.

De politie kreeg melding van personeel van een ambulance die op de A1 reed, dat voor hen een automobilist reed, die de hele rijbaan van de A1 nodig had. Hij reed met wisselende snelheden, tussen de 40 en de 140 kilometer per uur. Agenten troffen de 39-jarige Enschedeër rijdend aan op de A1. Hij maakte een zeer verwarde indruk en was kennelijk onder invloed van drugs. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Een bloedproef moet uitwijzen of, en onder invloed van welke drugs, deze bestuurder verkeerde. (09-0415000

Fietsendief op heterdaad betrapt Enschede

Een 14-jarige Enschedeër werd op 11 april rond 0.50 uur betrapt bij een poging een fiets te stelen uit een fietsenkelder aan de Haaksbergerstraat.

De 14-jarige kwam aanfietsen op een damesfiets. Bij de fietsenkelder stalde hij deze fiets en deed een poging een herenfiets open te maken. Een en ander werd gezien door de beveiliging die hierop de 14-jarige aanhield en overdroeg aan de gewaarschuwde politie. Bij onderzoek bleek dat de damesfiets waarop de 14-jarige was aan komen fietsen, op 6 april gestolen was. De 14-jarige is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (09-041485)

Maaltijdbezorger raakt auto kwijt aan joyrider Almelo

Een 20-jarige maaltijdbezorger raakte op 10 april rond 21.40 uur zijn auto kwijt, toen deze weggenomen werd bij het bezorgen van een maaltijd aan de Wondestraat.

De 20-jarige had zijn auto met de sleutels in het contact laten staan toen hij een maaltijd afleverde. Plotseling kwam een man aangerend die in de auto sprong en er als een dolleman vandoor ging. Hij reed met hoge snelheid over verkeersdrempels en reed daarbij het linker voorwiel volledig stuk. Daarna liet hij de auto staan op de Schoolstraat en ging er te voet vandoor. De gewaarschuwde politie stelde een onderzoek in waarbij een 32-jarige Almeloër als verdachte naar voren kwam. Hij werd in zijn woning aangehouden. De man bleek alcohol gedronken te hebben. Ademanalyse wees 535 ugl uit (1.23 promille). De politie maakt de nodige processen-verbaal op. (09-041435)

Zakkenrollers aangehouden
Enschede

Twee mannen uit Slowakije werden op 10 april rond 16.10 uur door surveillerende agenten betrapt op zakkenrollen op het HJ van Heekplein.

De twee werden geobserveerd door agenten in burger, omdat ze verdacht veel interesse hadden in handtassen van winkelende vrouwen. Op enig moment zagen de agenten dat één van de twee mannen zijn hand in een tas van een naar later bleek, 67-jarige vrouw uit Enschede stak, terwijl de andere man de omgeving in de gaten hield en zijn maat afschermde. Hierop werden de beide mannen, een 37-jarige en 39-jarige Slowaak aangehouden. Zij zijn voor nader onderzoek ingesloten. De 67-jarige vrouw is uiteindelijk geen goederen kwijt geraakt uit de tas. (09-041264)

11-jarig meisje gewond bij aanrijding Rijssen

Een 11-jarig meisje uit Rijssen werd op 10 april rond 16.50 uur aangereden door een 75-jarige man uit Rijssen. Het meisje stak plotseling de rijbaan van de Roelf Bosmastraat over. De aldaar rijdende 75-jarige automobilist, die gelukkig met lage snelheid reed, kon haar niet meer ontwijken. Het meisje werd geraakt door de auto en met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. (09-041309)

Motorrijder gewond bij aanrijding Borne

Een 36-jarige motorrijder uit Enschede werd op 10 april rond 15.30 uur aangereden door een automobilist op de kruising Hosbekkeweg, Azelosestraat.

De automobilist reed vanaf het doodlopende straatje van de Azelosestraat de Hosbekkeweg over en zag daarbij de motorrijder die over de Hosbekkeweg reed, over het hoofd. Hierdoor ontstond een aanrijding. De motorrijder werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. (09-041268)

Politie getuige van mishandeling Enschede

Surveillerende agenten zagen op 11 april rond 03.45 uur, dat een naar later bleek 21-jarige Enschedeër een andere man, een 34-jarige Enschedeër, een aantal keren met geweld in het gezich sloeg op de Oude markt. De agenten hielden de 21-jarige Enschedeër aan. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding maar werd uiteindelijk geboeid naar het politiebureau gebracht, waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten. Waarom de 21-jarige de 34-jarige heeft geslagen is onbekend. (09-041535)

Stofzuigerdief veroorzaakt aanrijding bij achtervolging Hengelo

Een 31-jarige man uit Deventer werd op 11 april rond 0.30 uur betrapt op diefstal van een stofzuiger bij een autowasserette aan de Zilverstraat.

Een surveillerende politieman zag een auto met hoge snelheid wegrijden bij de autowasserette. Daarbij viel iets uit de kofferbak van de auto, dat bleek later een stofzuiger van het bedrijf te zijn. De bestuurder van de auto, naar later bleek een 31-jarige man uit Deventer, ging er met hoge snelheid vandoor, gevolgd door de politieauto die, in verband met de hoge snelheden die bereikt werden, zwaailicht en sirene voerde. Tijdens zijn vlucht botste de verdachte op de Babcockstraat tegen een geparkeerde auto, maar reed gewoon door en wist zich aan het zicht van de politie te onttrekken. Uit een ingesteld onderzoek aan de hand van het kenteken en bewakingsbeelden kwam de 31-jarige Deventernaar als verdachte naar voren. Hij werd later die nacht in Oldenzaal aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. (09-041506)

Piketvoorlichter: 053-45545588


---- --