Gemeente Lelystad

Gratis compost als beloning voor scheiden gft-afval


Inwoners van Lelystad kunnen op zaterdagmorgen 11 april van 8.00 tot 12.00 uur gratis compost ophalen bij compostbedrijf Orgaworld aan de Zeeasterweg 40C te Lelystad (bij de milieustraat).

Met deze actie bedanken Orgaworld en gemeente inwoners voor hun inspanning organisch afval gescheiden aan te leveren. Afvalbedrijf Orgaworld in Lelystad verwerkt het organisch afval tot compost en inwoners krijgen hun ingezamelde afval op deze dag dus terug in de vorm van compost!

Op=op

Sinds jaar en dag bieden inwoners groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) en groenafval (snoeihout, takken en gras) gescheiden van ander afval aan. Voor veel inwoners is dat de gewoonste zaak van de wereld. Afvalbedrijven en gemeenten willen hun inwoners dan ook bedanken voor de inzet: het scheiden van organisch afval levert namelijk een positieve bijdrage aan het milieu. Op vertoon van hun legitimatiebewijs en / of Milieupas kunnen inwoners gratis compost ophalen met een eigen aanhangwagen. Inwoners wordt aangeraden er op tijd bij te zijn, want op=op. Ook inwoners van een wijk, straat of flat waar organisch afval niet gescheiden wordt ingezameld, kunnen compost ophalen op bij het bedrijf Orgaworld.

Met de paasdagen de tuin in

Compost is perfect voor gebruik in de tuin. De natuurlijke bodemverbeteraar stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten. Kijk voor het gebruiksvoorschrift van keurcompost op www.orgapower.nl.

Goed voor milieu én portemonnee!

Het hergebruik van organisch afval heeft een positief effect op het milieu. Zo legt compost CO2 vast in de bodem, waardoor het niet vrijkomt in de lucht. Compost helpt dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Daarnaast bespaart composteren geld, omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is.

---

Terug naar overzicht

* Actueel

+ Nieuwsberichten

+ DiGi nieuwsbrief

+
o Bekendmakingen

+ Beleidsnota's

+ Verordeningen

+ Ter inzage

* College

* Dienstverlening

* Gemeentegids

* Meepraten

* Onderzoek

* Algemeen

* Toekomst

Overige verwijzingen

Digitaal loket
Meest gezocht:

* Bouwvergunning

* Servicemeldpunt

* Zorgloket.lelystad.nl

* Uittreksel burgerlijke stand

* Naar het loket

Contact

* Meepraten

* Klachten en bezwaar

* Contactgegevens Lelystad

Gerelateerd Nieuws


* Woensdag 18 maart 2009
30 procent minder grof huishoudelijk afval in 2005
* Woensdag 18 maart 2009
Afvalbrengstation blijft aan de Zeeasterweg
* Dinsdag 31 maart 2009
Met het voorjaar de tuin in

* Woensdag 18 maart 2009
Afvalstoffenverordening aangepast

* Woensdag 18 maart 2009
Wijknieuws Boswijk maand september 2008

Alles over de
Gemeenteraad
Werken bij de gemeente
Vacatures
Wonen in een groene weelde
Warande
Batavia Stad

* Batavia Stad

* Syds Boersma

Andere mensen keken naar:
Wonen Natuur Aanbestedingen Leven Bestuur Ondernemen Mijn wijk Politiek Water Bouwen Werken Parkeren Studeren Toekomst Stadhuis Vrije tijd Actueel Jongeren Gemeenteraad Onderwijs Afval Toerisme Inkomen Milieu

Stadhuisplein 2
8232 ZX Lelystad
telnr. (0320) 278 911
email: gemeente@lelystad.nl

Openingstijden:
maandag t/m vrijdag 8.30 - 17.00 uur
zaterdag van 10.00 - 16.00 uur
bereikbaar via telnr. (0320) 278 222