Ingezonden persbericht


Schijndel, 18 december 2008

-------------------------------------------

Paaspop onthult eerste namen voor 2009

De eerste acts voor Paaspop 2009 (op zaterdag 11 en zondag 12 april 2009 op festivalterrein de Molenheide in het Noord-brabantse Schijndel) zijn vandaag bekend gemaakt door de organisatie van het festival.

Novastar en Rowwen Hèze zijn de grote namen die op de Main Stage zullen aantreden. De Masters Of Rock is het domein van de zwaargewichten waarvan Volbeat er één is, maar ook Walls Of Jericho, Toy Dolls en Pestilence.

Extrema is al jaren de host van de Dance area en daar mogen naast Boys Noize ook The Subs en Joost van Bellen verwelkomd worden. De Restolounge is met acts als Mambo Kurt, Slam & Howie, Che Sudaka en The Hawkeye and Hoe Band gegarandeerd weer de feesttent bij uitstek. Tot slot is met De Levende Jukebox de eerste naam voor de Theatertent bevestigd.

Met de succeseditie van 2008 nog in het achterhoofd zet Paaspop voor 2009 met onder andere bovenstaande acts en seizoenstechnisch gunstigere data opnieuw hoog in. Het festival groeit ieder jaar en in maart van dit jaar wist de organisatie ondanks het gure weer een recordaantal bezoekers naar Schijndel te lokken.

De voorverkoop voor Paaspop start eind januari. Dan zal ook het complete programma bekend gemaakt worden. Zie www.paaspop.nl voor meer informatie.

Novastar
Na een afwezigheid van bijna twee jaar in verband met gezondheidsproblemen is de vanuit Antwerpen opererende Nederlander Joost Zweegers, oftewel Novastar, met het dit najaar verschenen album 'Almost Bangor' weer helemaal terug aan de top. De begenadigd liedjesschrijver heeft het ongekende vermogen om zowel de gevoelige snaar te raken met oprechte ballads als stevig uit te pakken met onweerstaanbare rocksongs. Zijn grootste hit tot nu toe is het nummer 'Wrong' uit 2000, wat ondertussen is uitgegroeid tot een ware evergreen, geliefd bij vele radio-DJ's. Met de ballad 'Because' scoorde Novastar zijn eerste hit van zijn nieuwe album. Het optreden op Paaspop 2009 wordt de eerste festivalshow van Novastar sinds lange tijd en daarmee al op voorhand uniek.

Volbeat
Volbeat is met recht dé succesformule uit Denemarken te noemen. De band mikt Elvis Presley, Johnny Cash en Metallica in de blender en dat resulteert in een bijzondere mix van heavy metal en rockabilly. In 2006 bereikten ze als eerste Deense heavy metal band een plek in de nationale hitlijst. Ondertussen hebben ze drie albums op hun naam staan en is de band een graag geziene gast op de Europese festivals. Zo was Volbeat de afgelopen zomer nog op Lowlands te zien. Met de nieuwe plaat 'Guitar Gangsters & Cadillac Blood' op zak belooft Volbeat nu al een van de toppers van Paaspop 2009 te worden.

Boys Noize
Boys Noize is het alter ego van Alex Ridha. Geboren in 1982 als zoon van een Irakese vader en een Duitse moeder groeit hij op in Hamburg. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij er al een flinke carrière opzitten. Hij begon als DJ op zijn veertiende en heeft ondertussen als producer remixen voor grote acts als Snoop Dogg, Depeche Mode en Kaiser Chiefs op zijn naam staan. Op zijn eigen label Boys Noize Records verscheen in 2007 het debuut 'Oi Oi Oi', dat wordt gekenmerkt door zware techno-beats en rockende electro, de stijl die hij ook hanteert op het podium.

-------------------------------------------