Ingezonden persbericht


Schijndel, 13 januari 2009

Paaspop maakt meer namen bekend, voorverkoop start 5 februari

Met nog drie maanden te gaan maakt de organisatie van Paaspop vandaag weer een aantal nieuwe namen bekend. Het festival dat plaats vindt op zaterdag 11 en zondag 12 april op festivalterrein de Molenheide in het Noord-brabantse Schijndel start 5 februari met de voorverkoop van kaarten.
Milow, Guus Meeuwis, Alain Clark en De Dijk zijn toegevoegd aan het rijtje acts voor de Main Stage en in de Masters Of Rock mag Peter Pan Speedrock wederom zijn opwachting maken. Joris Voorn, Chris Liebing en Len Faki zijn de nieuwe namen voor de Dance area en met Freek de Jonge & Ocobar krijgt het theaterprogramma ook een stevige impuls. De presentatie op de Main Stage en de Masters Of Rock is net als vorig jaar in handen van Dennis Weening.
Daarmee ziet het programma van Paaspop 2009 zoals dat op dit moment bekend is er als volgt uit:
Alain Clark, Boys Noize, Che Sudaka, Chris Liebing, De Dijk, De Levende Jukebox, Dennis Weening, Freek de Jonge & Ocobar, Guus Meeuwis, Hawkeye and Hoe Band, Joost van Bellen, Joris Voorn, Len Faki, Mambo Kurt, Milow, Novastar, Pestilence, Peter Pan Speedrock, Rowwen Hèze, Slam & Howie, The Subs, Toy Dolls, Volbeat, Walls of Jericho. Kaarten voor Paaspop zijn vanaf 5 februari online te bestellen via de website www.paaspop.nl en vanaf 12 februari te koop bij een van de regionale voorverkoopadressen. Prijzen zijn nog niet bekend maar zullen spoedig bekend worden gemaakt.
Milow
Milow is de nieuwe naam in de categorie succesvolle Belgische popacts. Momenteel heeft hij een grote hit met `Ayo Technology', een cover van een nummer van de Amerikaanse rapper 50 Cent. Daarvoor bereikte hij met het nummer `You Don't Know' ook al de hitlijsten. In zijn thuisland is de talentvolle singer-/songwriter reeds een gevestigde naam, voor wat betreft zijn bekendheid in Nederland zou 2009 wel eens het jaar van Milow kunnen worden. Guus Meeuwis
Wegens succes geprolongeerd. Vorig jaar zorgde Guus Meeuwis voor een van de grootste verrassingen op het hoofdpodium van Paaspop. Het was de allereerste show voor hem op een festival, op nota bene zijn eigen verjaardag. Dat hij dit jaar weer op het programma van Paaspop staat zegt genoeg over de impact van zijn show op de editie van 2008. Want waar ook komt `Brabant', één van zijn vele grote hits, beter tot zijn recht dan op een festival in Brabant?
Freek de Jonge & Ocobar
De zonder twijfel bekendste en meest ervaren cabaretier van Nederland gaat op de festivaltoer. Freek de Jonge zit al 40 jaar in het vak. Gedurende die periode heeft cabaret de




hoofdrol gespeeld in zijn activiteiten, maar De Jonge heeft zich ook ontpopt als schrijver, presentator en filmmaker. Vorig jaar ontving hij uit handen van minister Plasterk de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties Ouvreprijs. Op Paaspop wordt hij ondersteund door de band Ocobar. Ocobar maakt beeldende muziek voor films, commercials, theater, tv en radio, maar is bij het grote publiek wellicht het meest bekend als huisband van het tv- programma Holland Sport.
Over Paaspop
Paaspop vindt plaats op zaterdag 11 en zondag 12 april op festivalterrein de Molenheide in Schijndel. Het festival groeit ieder jaar en in maart 2008 wist de organisatie een recordaantal van 10.000 bezoekers naar Schijndel te lokken. Gedurende het gehele weekend vinden optredens plaats van ruim 60 acts variërend van dance tot rock en van amusement tot cabaret, verdeeld over zeven podia in grote circustenten.

Ingezonden persbericht