Ingezonden persbericht


Persbericht

De Meern, 12 maart 2009

Geen Paasrock zonder vrijwilligers, geen Paasrock zonder De Dijk

Azotod in De Meern is inmiddels al ruim 25 jaar een begrip in de regio Utrecht op het gebied van jongerencultuur. Jaarlijks passeren ruim 25000 bezoekers de kassa voor een bezoek aan één van de vele evenementen die Azotod organiseert. De langste traditie heeft ongetwijfeld Paasrock, dat op zaterdag 11 april 2009 voor de 24e keer zal plaatsvinden.

Volgens insiders beleeft Paasrock zelfs al een zilveren jubileumeditie. In 1981 schijnt er namelijk naast Azotod een tentje te hebben gestaan waarin wat kleine bandjes speelden. Met dit minifestival meegerekend zou het Meernse Paasweekend dus al 25 keer zijn opgeluisterd door rockmuziek! Wat bezoekers zich wellicht niet realiseren, is dat de organisatie van Paasrock vrijwel geheel op zo'n 150 vrijwilligers draait. Van het regelen van de benodigde vergunningen, het aanleggen van licht en geluid, het maken van de kaarten, het ontwerpen van posters en publiciteitsmateriaal tot de barbezetting; alles wordt door de vrijwilligers zelf uitgevoerd. Velen van hen zetten zich al jarenlang en soms zelfs van generatie op generatie belangeloos in voor Azotod. Geen Paasrock zonder deze vrijwilligers dus, maar waar het festival ook moeilijk buiten kan is De Dijk.

Al voor de twaalfde keer is deze toprockband van eigen bodem te gast. Omdat het aardige muzikanten zijn die altijd graag in De Meern komen spelen, maar vooral omdat zij elke editie weer laten zien dat zij enorm plezier beleven aan het spelen met elkaar en voor het publiek. Nog altijd brengen de heren rockmuziek van de bovenste plank, waarvoor zij onlangs werden beloond met de Popprijs 2008. Naast De Dijk betreden ook Stereo en Claw Boys Claw het podium van Azotod.

Kaarten kosten in de voorverkoop E 30 exclusief servicekosten, deurprijs E 37,50

Voorverkoopadressen:

De Meern: Boekhandel Kees Visscher

Harmelen: Boekhandel van Rooijen

Maarssen: Filmclub

Parkwijk: Filmclub

Utrecht: Muziekwinkel Plato

Veldhuizen: Tabakshop Primera

Vleuten: Snackbar De Brouwerij

EINDE PERSBERICHT

---