Ingezonden persbericht


Persbericht

"Cursus prikt de ballon van valse schoonheidsnormen door!" ONTDEK JE WERKELIJKE SCHOONHEID DOOR FOTO'S EN FUN

In Utrecht start op 11 april de cursus 'Je lieve Lijf ' voor vrouwen. In 8 bijeenkomsten van anderhalf uur leren vrouwen door middel van foto's en fun op een andere manier hun lichaam waarderen. Je maakt foto's met je eigen digitale camera van jezelf en anderen onder begeleiding van een professionele portretfotografe en visagiste/styliste. Wekelijks komen er andere thema's aan de orde.

Het beeld dat in de media geschetst wordt van "de" vrouw heeft niets met de realiteit te maken. Door middel van visagie en photoshopbewerkingen wordt een schijnwereld gecreëerd waarin het uiterlijk van het model sterk wordt geïdealiseerd. Ongemerkt is dit ideaalbeeld echter de norm geworden. Vrouwen wereldwijd met een negatief zelfbeeld achterlatend.

Jacqueline Nolte (50), fotografe te Utrecht, heeft zich tot doel gesteld dit negatieve zelfbeeld te corrigeren. "Deze cursus is bedoeld voor vrouwen om via fotografie een eigen kijk op je lijf te ontwikkelen en zo een prettiger gevoel over het eigen uiterlijk en lichaam te krijgen."

De volgende thema's staan hierbij centraal:


1. Wat vind je mooi aan jezelf en anderen?

2. Zou je een andere waardering kunnen krijgen voor die uiterlijkheden die je nu (nog) niet zo mooi vindt.
3. Wat is eigenlijk schoonheid? De definitie van de commercie, cultuur of die van jezelf?

Door het fotografisch kijken naar jezelf en de anderen proberen we in deze cursus een eigen gevoel van schoonheid te ontwikkelen. Een ontdekkende cursus die je op een leuke en speelse manier uitdaagt anders te kijken.

10 bijeenkomsten van 1 oe uur. Maximaal 8 personen. Plaats Utrecht. Kosten : 250 euro.

Voor alle cursussen geldt een minimale inschrijving van 6 personen. Je beschikt over een digitale camera. Alle cursussen worden 3 x per jaar gegeven in Utrecht of Bilthoven (vlakbij station).

Adres : Leidsekade 117 , Utrecht. Bel voor info : 030.6590285 of bezoek www.vanlichtfotografie.nl

Contactpersoon: Jacqueline Nolte
Telefoon: 030-6590285
Mobile: 06-55775243

---- --