Ingezonden persbericht


Persbericht

23 maart 2009

pelgrImage
een bedevaartstocht naar de kunst

ARTeria viert haar 12 1/2 jarig bestaan niet met een terugblik, maar met een heel bijzondere tentoonstelling. Kunstenaars Eduard Bezembinder en Colien Langerwerf zijn gevraagd een concept te bedenken voor de galerieruimte in Dwingeloo. Van 12 april t/m 6 juni presenteren zij pelgrImage. Naast hun eigen werk hebben ze 15 andere kunstenaars gevraagd voor pelgrImage werk te maken. Dit zijn: Michael Boekhoudt, Alban Bras, Sarianne Breuker, Cor Groenenberg, Mitsy Groenendijk, Rik Hagt, Anya Janssen, Petra Kooi, Gabrielle Kroese, Arjen Lancel, Harm Maris, E. Pietersen, Aimée Terburg, Philippe Wolthuis en Zoete Broodjes.

Een bedevaart of pelgrimage is een reis naar een Bedevaartsoord die een bijzondere betekenis heeft binnen een religie. Het kan zijn dat deze plaats verbonden is met de stichter of een heilige, of op een andere manier een belangrijke plaats inneemt in de geschiedenis van een religie. Het kan ook een plaats van een openbaring of een religieus bovennatuurlijk wonder zijn. Redenen voor het ondernemen van een bedevaart zijn om over een hogere waarheid, God of het leven na te denken, om respect te betuigen; om inspiratie te verkrijgen;om tot bezinning te komen; om afstand te nemen van een hectisch dagelijks bestaan; om de ervaring "er geweest te zijn", of om andere mensen te ontmoeten! Kortom : 17 kunstenaars gingen de tocht aan! En verbeeldden hun bevindingen op verschillende wijze. Colien Langerwerf

Kunstbureau ARTeria is gespecialiseerd in bedrijfsinrichtingen en advisering, kunstprojecten, organisatie van exposities en relatiegeschenken. De bezoeker van de galerie in Dwingeloo kan terecht voor kunstuitleen, kunstaankoop (ARTeria adviseert ook aan huis) en kunstkadoos.

Tentoonstelling: pelgrImage
Opening: zaterdag 11 april van 15-17 uur
Periode: 12 april t/m 6 juni 2009
Adres: Dwingelderdijk 37, Dwingeloo
Openingstijden: vrijdag en zaterdag van 12-17 uur en op afspraak

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jeanine de Boer: 06-42130293 info@arteria.nl / www.arteria.nl