Gemeente Reimerswaal


Zaterdag 11 april 2009: 3e landelijke compostdag

Geplaatst op: 30-03-2009
door: ()

Gratis compost als beloning voor scheiden gft- en groenafval Inwoners van Zeeland kunnen op zaterdag 11 april gratis 1 zak compost ophalen bij milieustraat, gemeentewerf of compostbedrijf in de buurt. Met deze actie bedanken DELTA Milieu Compost & Biomassa en gemeenten inwoners voor hun inspanning organisch afval gescheiden aan te leveren. Dit organisch afval verwerkt DELTA tot compost en inwoners krijgen hun ingezamelde afval nu dus terug als bodemverbeteraar voor de tuin.

Sinds jaar en dag bieden burgers groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) en groenafval (snoeihout, takken en gras) gescheiden van ander afval aan. Voor veel burgers is dat de gewoonste zaak van de wereld, maar toch willen afvalbedrijven en gemeenten hun inwoners bedanken voor hun inzet. Het scheiden van organisch afval levert namelijk een positieve bijdrage aan het milieu. Op vertoon van hun legitimatiebewijs kunnen inwoners gratis 1 zak compost ophalen. Inwoners wordt aangeraden er op tijd bij te zijn, want op=op. Ook inwoners van een wijk, straat of flat waar organisch afval niet gescheiden wordt ingezameld, kunnen compost ophalen bij de milieustraat.

Met de paasdagen de tuin in
Compost is zeer geschikt voor gebruik in de tuin. Deze natuurlijke bodemverbeteraar stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt bovendien voor een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.

Goed voor milieu
Het hergebruik van organisch afval heeft een positief effect op het milieu. Zo legt compost CO2 vast in de bodem, waardoor het niet vrijkomt in de lucht. Compost helpt dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde.

Milieustraat Reimerswaal, Stationsweg 8a, 4416 PJ Kruiningen, telefoon 0113 - 320 061
Open maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 17.00 uur. Zaterdag van 09.00 tot 15.00 uur.