TROS

Hilversum, 07-04-2009
Afdeling Marketing & Communicatie

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 11 april
Radio 2 - 16.00 uur

NEW COOL COLLECTIVE TE GAST IN TROS MUZIEKCAFÉ

Op zaterdag 11 april ontvangt Daniël Dekker de volgende gasten in TROS MUZIEKCAFÉ:

New Cool Collective won in 2000 een Edison Jazz Award, de band trad op in Boedapest, Letland, Wenen, Uganda en Rusland en stond in het voorprogramma van Doe Maar en Wouter Hamel. Op dit moment toeren zij (net als in 2007) langs de theaters en aanstaande zaterdag staan zij met negen man sterk op het TROS MUZIEKCAFÉ-podium.

Op zondag 12 en maandag 13 april is Marc Broussard 'special guest' bij twee concerten van Paul Garrack. Deze jonge Amerikaanse soulzanger/gitarist brak vorig jaar door met het album 'S.O.S.: Save Our Soul' en stond onder meer op North Sea Jazz Festival. Eind maart kwam zijn nieuwe album 'Keep Coming Back' uit.

Donderdag 2 april jl. presenteerde de band Van Binnen haar debuutalbum 'Naar Buiten'. De bandnaam is ooit verzonnen in het café van Henk Westbroek: 'Stairway To Heaven'. Van Binnen speelde op verschillende festivals, stond in voorprogramma's van onder anderen Guus Meeuwis en Gordon en toerden samen met onder meer Raymond van het Groenewoud en Hans de Booij.

Maria de Fatima is een bekende Portugese fadozangeres. Ze woont tegenwoordig in Amsterdam en heeft net een nieuw album uit: 'Memorias Do Fado'. Hierop beschrijft Maria muzikale herinneringen aan haar vaderland en in het bijzonder aan haar geboortestad Lissabon. Ze staat in de theaters met de voorstelling 'Memorias' en tevens toert ze met zanger Thé Lau door Nederland en België met het programma 'Tussen Schelde, Amstel & Taag'.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur op Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl