Ingezonden persbericht

Poleposition voor Nederland!
()

()

Nederland op pole in A1GP Algarve

Robert Doornbos heeft op het Autódromo Internacional do Algarve vanmiddag de poleposition veroverd voor de A1GP hoofdrace morgen. Gedurende het hele weekend was Nederland bovenaan de timing sheets te vinden.

Robert begon de dag al zeer sterk met een ruime 0.7 verschil op Ierland in de 3e training. Het team had besloten om de powerboost in te zetten in de hoofdrace kwalificatie nadat het vorige race in Zuid Afrika de concurrentie verraste door de powerboost in te zetten voor de sprintrace kwalificatie. Jeroen Bleekemolen greep daarmee de pole position voor de sprintrace op Kyalami. Nu werd dus ingezet op de hoofdrace maar tot ieders verbazing wist Robert desalniettemin in de eerste sessie al P1 te veroveren met nog 3 seconden te gaan voor de finish van de sessie, Ierland zat net achter Nederland en kon derhalve geen tijd zetten. In de tweede sessie was Robert wederom zeer snel en A1 Team Nederland stond lang op de virtuele pole voor de sprintrace totdat Italië met Liuzzi op het allerlaatste moment nog voorbij kwam met inzet van de powerboost, dat had wel tot resultaat dat Italië in de hoofdrace niet verder kwam dan een 10e positie.

Een zeer confortabele uitgangs positie voor de hoofdrace kwalificatie was het resultaat met een set nieuwe banden en de powerboost ter beschikking voor de laatste outing. Desondanks wist Robert in sessie 3 weer P1 te scoren op de gebruikte banden van sessie 2, de poleposition leek een formaliteit totdat Morad van Libanon nog bijna roet in het eten gooide door Robert in de eerste twee bochten dwars te zitten in zijn outlap wat zo'n 0.4 seconden moet hebben gekost. De langste minuut van het jaar was het gevolg toen de resterende auto's nog over de streep moesten komen maar Robert blijkt dit weekend zo snel dat het niet zou deren. Een verdiende poleposition voor Nederland in de hoofdrace van morgen is het resultaat.

Robert, uitgelaten en vol zelfvertrouwen; "Ik vind het super om hier te zijn en weer te kunnen rijden voor A1 Team Nederland. Het circuit hier in de Algarve is echt gaaf, er zitten lekker snelle bochten in en dat ligt me goed. Zeker ook om hier met een auto te rijden met zoveel downforce, terwijl ik net in de US op een oval heb getest, waar je de bochten met gemiddeld 345 km/uur neemt, snelle bochten ben ik dus gewend en dat geeft me veel zelfvertrouwen. Het ging lekker, het team heeft een geweldige job gedaan. De auto is goed en de pitstops zien er goed uit, dus we zijn klaar voor de race. We hebben de pole en daar ben ik heel blij mee. Bovendien heb ik nu mijn TW Steel 'pole position' horloge te pakken. Ik heb zin in morgen!"
Jan Lammers: "Ik ben heel blij met wat Robert heeft gedaan tot nu toe, de grote dag is natuurlijk morgen maar dit geeft erg veel zelfvertrouwen. Ik hoop dat we de stijgende lijn in het kampioenschap vast kunnen houden. Het hele team doet voorlopig heel goed werk en wat mij betreft verdienen ze een dubbele overwinning!"

Morgen om 14:45 kunnen we live kijken op RTL 7 hoe dit gaat aflopen, zal Nederland de twee eerste rij posities kunnen omzetten in overwinningen en zodoende richting de eerste plaats in het wereld kampioenschap stijgen? Blijft het droog? Hoe gaan de pitstops? Hoe doen de concurrenten Ierland, Portugal en Zwitserland het? Het beloofd zeer spannend te gaan worden. Team Nederland zal tot laat in de nacht de auto aan het voorbereiden zijn voor de race en hopelijk wat nachtrust kunnen pakken. Gaat de champagne in de koeling of zou dat ongeluk brengen...?

A1 Team Netherlands
Katwijkerbroek 30
2223 XP Katwijk,
The Netherlands
T: +31(0)71 4017183
F: +31(0)71 4019170
E: press@A1teamned.com
I: http://www.A1teamned.com