Ingezonden persbericht

Laurens Vanthoor - ATS F3 Cup - Press
Laurens Vanthoor start seizoen met pole in Oschersleben

---

OSCHERSLEBEN. Laurens Vanthoor is het seizoen in de Duitse ATS F3 Cup, het nationale Duitse F3-kampioenschap bijzonder goed gestart. De jonge Belg, lid van het RACB National Team, komt voor het tweede opeenvolgende seizoen voor Van Amersfoort Racing uit en pakte deze middag in zijn Dallara VW de pole voor de eerste race van het kampioenschap, waarvan dit weekend in Oschersleben de aftrap gegeven wordt. We spraken met Laurens Vanthoor over de voorbereiding gedurende de laatste weken.

"Alvorens terug te blikken, zou ik wel willen onderstrepen dat ik bijzonder verheugd ben over de pole", opent Laurens Vanthoor het gesprek. "Met dank aan het team en ook mijn teammaat Stef Dusseldorp, die overigens tweede werd, want er heerst binnen Van Amersfoort Racing een prima sfeer om te presteren. Ik kijk alvast naar de rest van het weekend uit."

Laurens Vanthoor startte, na een intensieve winter waarin de fysieke en mentale voorbereiding zeer belangrijk was, goed een maand geleden met testen. "Dat verliep samen met VW en het specifieke eraan was dat het met de wagen en banden uit de F3 Euroseries was. Ik heb me even moeten aanpassen, maar voelde me heel snel bijzonder in mijn sas en alles verliep zoals gepland."

Vervolgens vond goed twee weken geleden de shakedown van de nieuwe wagen op de Nürburgring plaats. Onder een mooie lentezon maalde Laurens Vanthoor toen de eerste kilometers met de Dallara VW af. "Ik was meteen bijzonder tevreden over de roll-out en keek toen echt naar de start van het seizoen uit", vertelde Vanthoor na de sessies.

"En deze week namen we dan voor het eerst aan collectieve testen deel, die eigenlijk naadloos in de eerste vrije trainingen overgingen. We waren voortdurend snel, zowel mijn teammaat als ik, en dat geeft vertrouwen voor het seizoen. We hebben de lijn eigenlijk naar de eerste kwalificatie doorgetrokken en de pole-positie van deze namiddag was het resultaat van een intensieve winter en goed testwerk de afgelopen weken."

Morgen volgt de kwalificatiesessie voor race 2 in Oschersleben en morgennamiddag en op paasmaandag wordt er dan geracet.

Meer info op : www.laurensvanthoor.be en www.formel3.com

---- --