Ingezonden persbericht

DeGraaf Grand Prix Team

Na veel testwerk en de nodige problemen heeft het DeGraaf Grand Prix Team een redelijk kwalificatie gehad. Danny Webb miste op een haar na de derde startrij en zal morgen vanaf de vierde startrij op een 13e positie starten. Zwitser Randy Krummenacher reed zijn beste tijd in de kwalificatie en ook Krummenacher kwam een haar tekort voor de vierde startrij en zal morgen vanaf de 17e positie aan de race beginnen.

De vrije training van vandaag verliep niet goed voor beide DeGraaf Grand Prix rijders. Danny Webb eindigde deze sessie op een 18e positie terwijl Randy Krummenacher niet verder kwam dan de 26e positie. Beide rijders probeerde nog een betere set-up te vinden voor hun Aprilia's en maakte korte sessies om deze set-up beter te krijgen. Tussen de vrije training en de kwalificatie kwamen er nog wat regen druppels naar beneden maar gelukkig bleef de regen uit.

Danny Webb (13e, 2:08,971): "Tot zover is het een moeilijk weekend voor ons. We hebben nog steeds problemen met de voorvering zelfs met de upgrade kit. We besloten om de voorvork te gebruiken zonder deze kit omdat we zeker wisten dat we hiermee sneller zouden zijn. Ik denk dat onder deze omstandigheden een 13e startplek niet verkeerd is. Ik ga morgen voor een top 10 positie en als ik deze haal ben ik tevreden."

Randy Krummenacher (17e, 2:09,276): "Het was zwaar vandaag om een snelle ronde te rijden. Ik ben niet tevreden met de vijfde startrij. Ik heb meer tijd nodig om aan deze nieuwe motor te wennen maar morgen wil ik toch proberen een groep te volgen en zodoende in de top 10 te eindigen. We hebben wat geluk voor deze klassering nodig met de problemen die we gehad hebben tijdens de test en trainingen."