Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 26 maart 2009

Jong muzikaal talent strijdt om Amsterdam Airport Schiphol Award

7e editie Grachtenfestival Conservatorium Concours

In het Conservatorium van Amsterdam wordt op 12 april, Eerste Paasdag, het Grachtenfestival Conservatorium Concours gehouden. De meest getalenteerde leerlingen van alle Nederlandse conservatoria strijden tijdens het concours om de Amsterdam Airport Schiphol Award. De prijs bestaat uit een geheel verzorgd lespakket van drie weken aan The Banff Centre, de prestigieuze muziekopleiding in Alberta, Canada.

De vakjury van gerenommeerde musici bestaat onder anderen uit pianiste Mariette Petkova, sopraan Claron McFadden en meesterviolist Mark Lubotsky. De jury staat onder leiding van Maartje van Weegen.

Naast de uitreiking van de Amsterdam Airport Schiphol Award heeft ook het publiek op deze middag een stem. Zij kiest de winnaar van de PodiumPrijs. De winnaars van beide prijzen geven een concert tijdens het Grachtenfestival, dat dit jaar plaats vindt van 15 tot en met 23 augustus.

Grachtenfestival Conservatorium Concours
Datum: zondag 12 april
Aanvang: 13.00 uur, de prijsuitreiking vindt plaats om 17.30 uur Locatie: Conservatorium van Amsterdam
Toegang: ¤ 7,50

Voor meer informatie en kaartverkoop zie www.grachtenfestival.nl

----------

Het Grachtenfestival is het jaarlijks terugkerende muziekfestival waarvan uitvoeringen van (klassieke) muziek op bijzondere locaties in de binnenstad van Amsterdam en aan de IJ-oevers de basis vormen. Elk jaar worden nieuwe speellocaties toegevoegd. Deze locaties onderscheiden zich door bijzondere of monumentale architectonische en cultuurhistorische waarde. Het Grachtenfestival markeert jaarlijks de start van het klassieke muziekseizoen.

Hoofdsponsor van het Grachtenfestival is Schiphol Group, hoofdsubsidiënt is de Gemeente Amsterdam. Het Grachtenfestival wordt mede mogelijk gemaakt door Friesland Bank en Ymere.

Job Cohen, burgemeester van Amsterdam, is Beschermheer van het Grachtenfestival.

----------

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht