RTL Group

Nieuwe humoristische quiz Lekker Slim met Bridget Maasland

In de nieuwe humoristische quiz Lekker Slim, die Bridget Maasland vanaf zondag 12 april wekelijks bij RTL 5 presenteert, doen zes mannelijke kandidaten een poging het vrouwelijke brein te doorgronden: in plaats van zélf vragen te beantwoorden, moeten zij inschatten welk antwoord zes beeldschone vrouwelijke kandidaten hebben gegeven.

Verdeeld in duos speelt elk mannenkoppel de quiz met een eigen vrouwenduo. Terwijl de dames achter de schermen hebben geploeterd om een hele reeks algemene kennisvragen zo goed mogelijk te beantwoorden, hoeven de mannen in de studio steeds maar één en dezelfde vraag te beantwoorden: welk antwoord hebben hun eigen meisjes gegeven? Of het antwoord goed of fout was, dát maakt niet uit. Als de inschatting van de mannen maar juist is.

Antwoord geven op vragen als Wie is de Dalai Lama?, Waar ligt Ibiza? en Welke rol speelde Duitsland in de Tweede Wereldoorlog? lijkt voor de mannen misschien heel eenvoudig. In Lekker Slim blijkt het vrouwelijk brein af en toe echter ondoorgrondelijker dan zij denken. In deze met testosteron geladen quiz strijden de mannenduos om er met de winst van een mooi geldbedrag vandoor te gaan. Tegelijkertijd is het vooral een met humor doorspekte battle of the sexes. Want wat komt bovendrijven: de feitenkennis van de bloedmooie meiden of de mensenkennis van de heren?

Uitzending vanaf zondag 12 april acht weken lang tussen 21.30 en 22.30 uur bij RTL 5.

---

Noot aan de redactie: Fotomateriaal wordt direct achter dit bericht nagestuurd door RTL Nederland Mediadocumentatie, (035) 6718 553. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Susanne Kolfschoten, RTL Nederland communicatie via tel. 035-671 8878 of via susanne.kolfschoten@rtl.nl. U kunt daarnaast ook onze website www.persdienstrtlnederland.nl bezoeken.