Botanische tuinen Utrecht


Pasen in de Tuinen (12 en 13 april)

Twee supervette puzzeltochten!

Pasen staat in de Utrechtse Botanische Tuinen altijd garant voor twee nieuwe spannende Paaspuzzeltochten. Ook dit jaar hebben de Tuinen weer twee avontuurlijke routes voor kinderen gemaakt. In Utrecht gaat onze altijd nieuwsgierige professor Billenklap op zoek naar het beest in de plant en in Doorn staat de woelige Waterloop op het programma. Gelukkig blijven ze na Pasen nog staan en kun je ze dus allebei doen!

Professor Billenklap zie beestjes!
Professor Eusebio Billenklap ziet dit voorjaar overal beestjes. Zou hij misschien te diep in het glaasje hebben gekeken? Of zijn planten soms inderdaad net beesten? Wil je weten hoe dat zit? Ga dan naar de Botanische Tuinen in Utrecht.

Tijdens de Paasdagen krijgen kinderen tot 12 jaar ook een klein kadootje als ze de vragen hebben ingevuld.

Woelige Waterloop in Doorn

Omdat het jaarthema van de Tuinen dit jaar over water gaat, heeft ook de puzzeltocht in Doorn met water te maken. De Woelige Waterloop gaat over de rol van water in het plantenleven. Hoe slurpen ze het op, waar gebruiken ze het voor, hoe vervoeren ze het en hoe overleven ze droogte, zijn voorbeelden van de onderwerpen die aan bod komen. Ook in Doorn krijgen kinderen een kadootje tijdens de beide Paasdagen. Informatie
Fort Hoofddijk (Budapestlaan 17, Utrecht). Dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur (het entreegebouw sluit om 16.30 uur). De toegangsprijzen bedragen EUR 6,50 voor volwassenen, EUR 5,- voor 65+ en EUR 2,- voor houders van een U-pas. Kinderen t/m 12 jaar en houders van een Museumkaart hebben gratis toegang. De Tuinen zijn bereikbaar met stadsvervoer lijn 11 en 12.
Von Gimborn Arboretum (Velperengh 13, Doorn). Werkdagen geopend van 8.30-16.00, weekenden van 10.00 tot 16.00 uur (van mei tot oktober tot 17.00 uur) Entree EUR 2,50, kinderen t/m 12 jaar gratis. Connexxion lijn 50 of 56.
Voor meer informatie kunt u de informatietelefoon van de Tuinen bellen: 030-2535455 of de website raadplegen:
www.botanischetuinen.uu.nl