Deelgemeente Charlois Rotterdam

Lentewandeling Zuidelijk Randpark en Charlois

Onder het motto Er op uit in t Groen? Doen! organiseert Natuur- en Recreatieschap IJsselmonde in samenwerking met Sport en Recreatie Gemeente Rotterdam en G.Z-H (Groenservice Zuid-Holland) op zondag 12 april een lentewandeling in Zuidelijk Randpark, Charlois en omgeving.

Deelnemers aan de wandeling kunnen tussen 11.00 en 15.00 uur starten vanaf parkeerterrein VV Smitshoek, Smitshoeksebaan 25, 2993 BZ Barendrecht. Drie wandeltochten zijn uitgezet van respectievelijk 5 (met puzzelopdrachten voor kinderen), 10 en 15 kilometer. Iedere deelnemer ontvangt een herinnering. Het is ook mogelijk onder leiding van een gids deel te nemen aan een excursie. Deze excursie start om 14.00 uur.

Meedoen aan de wandeling en/ of de excursie kost 1, - voor volwassenen en 0,50 voor kinderen t/m 12 jaar.

Molen De Zandweg en Pendrechtse molen geopend

De Pendrechtse Molen en Molen De Zandweg zijn de gehele dag geopend.

De molenaars staan de hele dag ter beschikking voor uitleg over de molens.

Kinderboerderij Molenwei

Op de Molenwei, zijn veel (oud) Hollandse dierrassen te zien. Naast de kinderboerderij ligt de Cultuur Historische Plantentuin Charlois, een bijzondere tuin met vele zeldzame bloemen en planten, die ook gratis toegankelijk is. Het beheer van de boerderij is in handen van Sport en Recreatie Rotterdam.

Bereikbaarheid startpunt

Vanaf A15 zuidelijke ring Rotterdam, afslag 19 Charlois/ Rhoon richting Rhoon. Rechtdoor, bij eerste stoplichten linksaf richting Rhoon-Portland. Bij rotonde linksaf richting Portland-Barendrecht. Weg 3,7 km rechtdoor volgen, daar rechtsaf Smitshoeksebaan richting Riederhoek/Smitshoek.

Openbaar vervoer bus 182 vanaf Zuidplein, halte Vrijheidsakker

Deze wandeling is de zesde uit de serie van eenentwintig. G.Z-H organiseert samen met acht recreatieschappen en diverse andere instanties dit jaar verder nog vijftien wandelingen: in Alblasserwaard, Arboretum Trompenburg, Dobbeplas, Goeree, Gouwebos, Haringvliet, Hoek van Holland, Hoeksche Waard, Krimpenerwaard, Midden-Delfland, Oosterduinse meer, Reeuwijkse Plassen, Rottemeren, Voorne/Putten/Rozenburg, t Weegje en IJsselmonde.

Net als vorige jaren is aan deze wandelingen een actie verbonden, waaraan u gratis kunt deelnemen. Iedereen die zondag 12 april deelneemt aan de lentewandeling kan een stempelkaart krijgen.

Bij elke wandeling van G.Z-H krijgt u een stempel. Bij acht of meer stempels heeft u een boompje verdiend.

Aan het einde van het jaar wordt iedere deelnemer met acht of meer stempels op de kaart uitgenodigd om zijn/ haar eigen boompje te komen planten in een van de mooie recreatiegebieden van Zuid-Holland.

Meer weten?

Informatie over deze actie kunt u zondag 12 april krijgen bij de groenbus van Zuid-Holland die bij het startpunt staat. Ook kunt u hier veel (kosteloze) informatie krijgen over onder meer wandelen, fietsen en kanovaren in Zuid-Holland. U kunt ook vooraf contact opnemen met G.Z-H, ( 010-2981010 (alleen tijdens kantooruren).