NPS/VARA/VPRO

VPRO/ VARA/ NPS | BUITENHOF | 11 april 2009

Uitzending: zondag 12 april 2009,12.10, Nederland 1.

Honderd dagen Aboutaleb
zondag 12 april 2009 12:00 Ned 1
maandag 13 april 2009 10:20 Ned 2 (Herhaling)

In Buitenhof een gesprek met Ahmed Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam. En aan het woord komt Erik van den Emster, voorzitter van de Raad voor de Rechtspraak, over de kloof tussen burger en rechterlijke macht in Nederland.

> De burgemeester van Rotterdam

In Buitenhof een gesprek met de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb over zijn eerste honderd dagen in de tweede stad van Nederland.

> De kloof tussen rechter en burger

Ze zitten volgens sommigen hoog in hun ivoren toren en hebben een specifiek taalgebruik: de rechterlijke macht in Nederland. Door geruchtmakende zaken als Lucia de B. en de Schiedammer parkmoord staan rechters steeds vaker bloot aan kritiek. Maar is dat terecht? En wat kan de rechter zelf doen om de kloof met de burger te overbruggen? Moet hij het publieke debat opzoeken of is distantie juist gewenst? In Buitenhof een gesprek met Erik van den Emster, voorzitter van de Raad voor de Rechtspraak.

Buitenhof is het wekelijkse discussieprogramma van NPS, VARA en VPRO met interviews, opinies en debatten. Buitenhof wordt live gepresenteerd vanuit de Plantage en wordt afwisselend gepresenteerd door Peter van Ingen, Clairy Polak en Rob Trip. Columnisten zijn: Max Pam, Désanne van Brederode en Jos de Beus.

Herhaling maandag a.s. op Nederland 2