Ingezonden persbericht


Persbericht

Monsters Of Cock Rock in Tilburg
Met Donna Summer, Duran Duran Duran, Otto von Schirach, Nero's Day At Disneyland en Rioteer

Hebben we je al op het verkeerde been gezet? Toen we de line up van Monsters Of Cock Rock net op onze website hadden gezet, kregen direct reacties: komt Donna Summer naar 013? En Duran Duran? Ja en nee is het antwoord. Niet de echte Donna Summer staat op en je zult Simon Le Bon of Nick Rhodes evenmin tegenkomen. Ja, want er kan een snuifje Summer of Duran Duran tussen de opgefokte beats zitten... Jason Forrest, de man die zich Donna Summer durft te noemen, is geen onbekende voor ons. Evenmin heten we de andere geniale knoppendraaier en schuivenduwer, annex mixer, Otto von Schirach opnieuw van harte welkom.

Of dacht je dat je een avondje RATT, Poison en andere geschminkte spandexdragers met geföhnd haar voor je kiezen krijgt? Dat had zowaar gekund. Cock Rock was in de jaren tachtig inderdaad een semi-scheldwoord voor hardrockbands die toen de Amerikaanse charts regeerde. Monsters Of Cock Rock is de verzamelnaam voor opwindende en overstuurde dance. Breakcore rechtstreeks uit de ondergrond met citaten uit de goede en foute jaren POP. WAVE en TACHTIG. Beats die sneller rammen en stuiteren dan 78-toeren en met bastonen die op 16-toeren in het fundament graven. Cock Rock verwijst hier dan ook naar het label van Jason Forrest, Cock Rock disco.

Otto Von Schirach is geen onbekende in het Tilburgse. Hij liet bij eerdere gigs een voortreffelijke indruk na en diegene die het die keren heeft moeten missen, nu kun je jezelf overtuigen. Kloppen de geruchten? Von Schirach, zijn echte naam, verruilt de zon van Miami, of zijn het de moerassen, regelmatig voor de QL-lampen en podiumspots in de ondergrond van Europa. Zijn werk vind je in het vakje IDM en breakcore. Het meeste prijkt met de logo's van respectievelijk Schematic en Beta Bodega. De shows van Otto springen niet alleen in het oor, de man dost zich uit met verrassende outfits. Von Schirach produceert ook andermans muziek, onder meer voor Modeselektor en Skinny Puppy. Vorig jaar stond Otto zowel op ZXZW als Dour. En zij vermeldde op hun site o zo schetsend 'Zijn obsessie voor muziek reikt van cro-magnon okselscheten, via Musique Concrète tot aan de technocratie van de elektronische dansmuziek. Niemand klinkt als Otto Von Schirach. Geen wonder dus dat hij tekende op het befaamde Ipecac label van Mike Patton, inmiddels weer zanger van Faith No More.

Heeft Donna Summer een kleine operatie ondergaan? Nou ja, klein, als je goed kijkt zie je een goedgevulde witte man energiek met zijn armen aan het zwaaien. Nee, niet die kerel die voor de decks danst maar die achter de draaitafels en computerschermpjes staat. Inderdaad. Dat is Jason Forrest. Maker van het verrukkelijke 'Shamelessly Exiting'. Dat bracht hem een paar jaar geleden ook naar 013 met zijn band. De breakcore and more man organiseert het Wasted festival en maakt een radioprogramma voor een Amerikaans radiostation.

Achter Duran Duran Duran gaat een man schuil, Ed Flis. De net als Jason Forrest/Donna Summer in Berlijn residerende breakcoreproducer werkt aan zijn tweed album. Hij is geliefd en gevreesd voor zijn monsterlijke remixen. Of het nu Slayer of Heaven 17, Ed haalt alles door de gehaktmolen en braadt het geheel in motorolie. Melig? Ook. Lees zijn FAQ maar eens.... Q: (any question in the world) A: Sure! Send me $500 and I'll do it

Nero's Day At Disneyland is een pseudoniem, echt waar, van ene Brock. Ken je de band Club Sandwich Bay Area dan ken je hem ook. Hij speelt namelijk ook in die band. Zijn Trickle-Down Economixxx kun je gratis downloaden op de Cock Rock Disco site. Aan een volwaardig album wordt geknipt en geplakt. Wat mogen we volgens Cock Rock Disco verwachten? "It's a bizarre mix of Baroque rave synths, over driven and nervously splitered breakcore-punk drums, with massive Rave-Baroque Harpiscords." Wij watertanden al.... Deze avond wordt georganiseerd door Crackbeats, de tilburgse breakcore organisatie die al meer dan 4 jaar de langstlopende breakcore avond van Nederland runt en het grootste deel van de internationale scene al over de vloer heeft gehad en inmiddels een aardig grote reputatie heeft opgebouwd in binnen en buitenland. Daarnaast is Crackbeats ook een platenlabel dat afgelopen jaar de tweede release genaamd; De neutronenbom uitbracht. Namens Crackbeats zal RIOTEER ook op deze avond niet ontbreken met een gevarieerde set van snelle breaks en hectische ritme patronen. RIOTEER heeft Crackbeats de laatste jaren in binnen en buitenland op de kaart gezet en dit leidde onder andere tot een tour door Rusland en de Baltische staten en optredens op verschillende grote festivals zoals Breakcore gives me WOOD III in Gent, Jason Forrest's Wasted Festival, ZXZW, Festival de Beschaving Utrecht, Traces of Rhythm, Attack of the Cenobytes op de Stubnitz in Amsterdam en Clash of the Titans Berlin. In het verleden had RIOTEER ook zijn eigen radio programma op de FM zender Radio Raket. Afgelopen jaar nam RIOTEER nog deel aan het surround sound breakcore project georganiseerd door ZXZW en Muzieklab Brabant waar hij samen met Otto von Schirach en Doormouse een volledige 3d breakcore set ten gehore bracht. De nieuwe 12inch van RIOTEER genaamd Gabberism and the subcultural behaviour pattern trap die op 7 maart in de OCCII te Amsterdam gepresenteerd zal worden zal ook op deze avond verkrijgbaar zijn.

Monsters of Cock Rock: Donna Summer, Duran Duran Duran, Otto von Schirach, Nero's Day At Disneyland en Rioteer

Monsters of Cock Rock: http://www.cockrockdisco.com/ Donna Summer: http://www.myspace.com/djdonnasummer Otto von Schirach: http://www.ottovonschirach.com/ en http://www.myspace.com/ottovonschirach Duran Duran Duran: http://www.myspace.com/duranduranduran Nero's Day At Disneyland: http://www.myspace.com/nerosdayatdisneland Rioteer: http://www.myspace.com/rioteer en
http://www.rioteer.com/

ZONDAG 12 APRIL 2009 | Aanvang 22:00 | Zaal open 22:00 | Eindtijd 04:00 | Tickets ¤ 11,00 | Servicekosten ¤ 2,15 | Kleine Zaal EN BATCAVE | www.013.nl

vOor meer informatie kun je contact opnemen met Yvonne Maclean yvonne@013.nl of Gertjan van den blink gertjan@013.nl