Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda, 12-04-2009

Politie heeft drukke horecadienst achter de rug

BREDA: Agenten in het horecatoezicht in het centrum van Breda hebben zaterdagavond- en nacht een drukke dienst achter de rug. In totaal werden vijf aanhoudingen verricht. Twee agenten kregen op de
Ridderstraat klappen en trappen toen ze tussenbeide wilden komen bij een vechtpartij. Twee Bredanaren van 24 en 30 jaar zijn op het politiebureau in verzekering gesteld. Verder werden nog drie andere stappers aangehouden wegens belediging, verstoren van openbare orde en niet opvolgen van vordering.

Op de Adriaan van Bergenstraat werden zondagmorgen rond 04.30 uur twee vrouwen en drie mannen aangehouden wegens het verstoren van de openbare orde. De vrouwen hadden ruzie met elkaar gekregen, een van hen was de ex van een van de mannen. Alle vijf werden weggestuurd met een bekeuring.

Politie controleert op discoroutes in Breda

BREDA: Het politieteam Breda Zuid-Oost heeft zaterdagavond controles uitgevoerd op de zogenaamde discoroutes. Dit gebeurt naar aanleiding van klachten van buurtbewoners en vernielingen die regelmatig worden gepleegd. Vorige week was er ook een soortgelijke controle. Er werd zaterdagavond eerst een bezoek gebracht aan plaatsen waar de jeugd vaak samenkomt voordat ze uitgaan. Op deze plaatsen heeft de politie gesprekken gevoerd met de jeugd. Op geen van deze verzamelplaatsen werd 'ingedronken'. Er zijn tijdens de controles geen vernielingen geconstateerd. De politie kijkt tevreden terug.

Resultaten:


- In het Koolwijkpark aan de Brabantlaan werden een 22 jarige Bredanaar en 23 jarige inwoner van Ulvenhout bekeurd voor het
gebruiken van softdrugs.


- Twee jongens van 15 en 16 jaar uit Breda werden mee naar het politiebureau genomen nadat zij op de Overakkerstraat twee stoelen uit een tuin hadden gestolen. Deze jongens worden hoogstwaarschijnlijk naar bureau HALT verwezen.


- Op winkelcentrum De Burcht werd baldadigheid gemeld. De politie wist enkele inwoners van Lekkerkerk te achterhalen die hierbij betrokken waren. Het betroffen voetballers die in verband met een
voetbaltoernooi in Breda waren.


- Op de Tilburgseweg werd een automobilist uit Rijen bekeurd, omdat hij zonder verlichting een flitspaal voorbij reed. De bekeuring voor zijn snelheidsovertreding krijgt hij binnenkort ook thuis gestuurd.


- Verder werden er nog bekeuringen uitgeschreven voor het parkeren op het trottoir van de Ginnekenweg en het niet kunnen voldoen aan de legitimatieplicht.


- Enkele agenten stonden raar te kijken toen enkele stappers hun jassen uit de struiken haalden in een park. Deze stappers verklaarden dat ze daarmee geld uit wilden sparen voor de garderobe.

Vader en zoon mishandelen agent in burger die wil helpen

BREDA: De politie heeft zaterdagmiddag rond 16.30 uur twee Bredanaren van 28 en 62 jaar aangehouden in een woning in de Overkroeten (Haagse Beemden). Dat gebeurde nadat beide mannen, vader en zoon, het aan de stok kregen na een ruzie over het gebruik van een computer. Een agent in burger die in zijn vrije tijd toevallig in de buurt was, probeerde de boel te sussen, op verzoek van andere familieleden die in de woning waren. Op enig moment keerden beide Bredanaren zich echter tegen hem en mishandelden de agent. Daarvoor had de man al diverse malen geroepen dat hij bij de politie werkt. Toen later geüniformeerde agenten ter plaatse kwamen, werd ook een van hen nog mishandeld door de 62-jarige verdachte. Vader en zoon zijn op het bureau in
verzekering gesteld. Beide agenten hebben aangifte gedaan.

Politie houdt twee illegale taxichauffeurs aan

BREDA: Bij een actie tegen illegale taxichauffeurs heeft de politie zondagmorgen twee snorders aangehouden. Het gaat om een 32-jarige Bredanaar en een 38-jarige man uit Lage Zwaluwe. De politie
controleert regelmatig vanuit het centrum van Breda op het illegaal vervoeren van mensen. Dit is uiteraard een doorn in het oog van de legale taxichauffeurs die dit als broodroof zien.

Dronken Bredase automobilist weigert ademanalyse

BREDA: Een 59-jarige Bredanaar is zondagmorgen tegen 01.30 uur aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De man werd gecontroleerd, nadat agenten een melding kregen dat er een auto met een mogelijk onwel geworden man op de Nijverheidssingel stond. Ter plaatse troffen ze de Bredanaar aan die zichtbaar dronken was. Hij werd meegenomen naar het bureau. daar weigerde hij mee te werken aan een ademanalyse, zodat niet is vast is komen te staan in welke mate de Bredanaar onder invloed was. het rijbewijs van de automobilist werd ingenomen. Het weigeren van een ademanalyse is een misdrijf dat door Justitie zwaar wordt gestraft.

Auteur: Andre van den Hul