Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg, 12-04-2009

Vijf bestuurders aangehouden bij alcoholcontrole in Tilburg

TILBURG: Het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie Midden en West-Brabant heeft zaterdagavond- en nacht een alcoholcontrole gehouden op de Ringbaan-Zuid. Daarbij werden vijf personen
aangehouden. Zij hadden allen meer gedronken dan de toegestane limiet van 220 ug/l of 88 ug/l in geval van een beginnend bestuurder. Een automobilist bleek erg hardleers te zijn. Hij was niet in het bezit van een rijbewijs. Bovendien bleek hij de afgelopen drie jaren telkens veroordeeld door rijden onder invloed. In overleg met de officier van justitie werd de auto van de man in beslag genomen. Omdat er nog diverse boetes openstonden, mocht hij op het bureau blijven. In totaal mochten 463 bestuurders blazen. De controle vond plaats tussen 18.00 en 02.00 uur.

Politie arresteert vijf Polen wegens huisvredebreuk

TILBURG: De politie heeft zaterdagavond rond 21.45 uur vijf Polen aangehouden wegens huisvredebreuk. Het gaat om drie mannen van 33, 34 en 38 jaar en twee vrouwen van 33 en 34 jaar. Het merendeel van hen verblijft in Breda. Het vijftal stond bij een woning aan de Haverhof. Die was gehuurd door een Pool die inmiddels terug is naar zijn vaderland. De eigenaar van de woning constateerde zaterdagmiddag dat er diverse andere Poolse mensen in de woning zaten en zetten hen er, met behulp van de politie, uit. De sloten werden vervangen.
Zaterdagavond kwamen de Polen weer terug omdat er kennelijk nog spullen van hen binnen stonden. Er werd een ruitje ingetikt om binnen te komen. Het vijftal is ingesloten op het bureau.

Politie houdt twee stappers aan tijdens horecatoezicht binnenstad

TILBURG: De politie heeft zaterdagavond en -nacht tijdens het
horecatoezicht in de Tilburgse binnenstad twee aanhoudingen verricht. Een 21-jarige man uit Hilvarenbeek had enkele tientallen XTC-pillen en een zakje speed op zak toen hij een disco binnenging. Een portier fouilleerde hem en vond de drugs. De Bekenaar is meegenomen naar het bureau. Verder werd een 38-jarige man uit Berkel-Enschot opgepakt wegens schennisplegen. Bij zijn aanhouding mishandelde hij een agent die daarvan aangifte deed.

Dronken bromfietser van de weg gehaald

TILBURG: Een 29-jarige Tilburger is zondagmorgen rond 04.00 uur aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De man reed op zijn scooter over de Lange Nieuwstraat toen een motoragent hem zag. Hij probeerde nog weg te duiken in een bossage, maar zonder succes. Bij een controles blies de Tilburger 475 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. De man kreeg een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal mee.

Auteur: Andre van den Hul